Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ÖĞRENCİLER İÇİN BARINMA SORUNU YOK

BURDUR’DA ÖĞRENCİLER İÇİN BARINMA SORUNU YOK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur’da kendilerine intikal eden herhangi bir yurt sorunu bulunmadığını söyledi.

Burdur’da yaklaşık olarak 30 bin öğrenci için 11 bin 500 kişilik yurt kapasitesini bulunduğunu açıklayan Rektör Dalgar; “Şu anda Burdur'da KYK'larda doluluk oranı yüzde 65 ve 30 Bin öğrenci için de 11 bin 500 yurt kapasitesi var. Öğrencilerin de zaten önemli bir bölümü yurtta kalmak istemiyor. Öğrenci ilk geldiğinde şehri tanımazken KYK'da biraz kalmak istiyor. Ondan sonra apart tutmayı talep ediyorlar. Burdur'da konaklama sorunu yok.” dedi.

LAVANTA OTELİ, ÖĞRENCİLERE AÇILDI

Öğrencilerin, Burdur’da yalnızca Yeşilova ilçesinde konaklama sorunu yaşadıklarını tespit ettiklerini söyleyen Rektör Dalgar, bu sorunu da Yeşilova’da bulunan Lavanta Oteli’ni öğrencilerin kış dönemindeki konaklamalarına açarak çözdüklerini söyledi. Rektör Dalgar; “Konaklama ile ilgili sıkıntıyı sadece Yeşilova'da yaşıyorduk. Yeşilova'da da Lavanta Otelimizi kış döneminde (eğitim öğretim döneminde) kız öğrencilerimize açtık. Öğrencilerimiz odaları aynı yurt gibi kiralayıp kalabiliyorlar. Orada belediyenin bir yurdu vardı ve yetmiyordu. Biz de destek verince Yeşilova'daki konaklama sorununu da çözdük. Şu anda Burdur'da bize intikal eden herhangi bir yurt sorunu yok.” sözlerine yer verdi.

BURDUR’UN KÖYÜNDE İKAMET EDEN ÖĞRENCİ MERKEZDE KYK’DA KALABİLİR

Burdur’un köylerinde ikamet eden öğrencilerin merkezde veya ilçelerde bulunan okulları kazanmaları halinde KYK yurtlarında kalabileceklerini söyleyen Rektör Dalgar; “Burdur'un köyünde ikamet eden bir çocuk KYK'yı yazabilir. Çavdır, Gölhisar, Bucak ve Merkez'de KYK yurtlarımız var. Gölhisar'ın köyünden olan bir çocuk Gölhisar KYK'ya yerleşebilir. Şu an KYK ile ilgili Burdur'un hiçbir sorunu yok.” dedi.

MİNE KAYA