Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ÖĞRENCİ EVİ KİRALARI KAÇ LİRA?

BURDUR’DA ÖĞRENCİ EVİ KİRALARI KAÇ LİRA?

MAKÜ, 2024 – 2025 akademik yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Akademik yılın başlamasına sayılı günler kala öğrenciler de ev arayışlarına hız verdi.

Burdur Ersan Emlak Gayrimenkul firma sahibi Furkan Karael, Burdur’da öğrenci evi emlak hareketliliğinin Haziran ayında başladığını ve artık sadece yeni kayıt öğrencilerin ev arayışında olduğunu söyledi.  Karael; “Burdur’da öğrenci evi arayışı, yaklaşık bir ay önce başladı. Ondan önce de Haziran ayında birçok öğrenci mevcut evlerinin kontratlarını yenileyerek memleketlerine gittiler. Yani Burdur’da aslında bu hareketlilik Haziran ayında başlamış oldu. Eski kiracıların hemen hemen hepsi evlerine yerleşmiş durumdalar. Bu sıralar büyük çoğunlukla yeni kayıt olan öğrenciler ile ilgileniyoruz. Onlar da zannedersem bu haftalar içerisinde tamamlanır.” dedi.

BURDUR’DA ÖĞRENCİLER HANGİ EVLERİ TERCİH EDİYOR?

Üniversite eğitimi için Burdur’u tercih eden öğrencilerin çoğunlukla merkeze yakın evleri tercih ettiğini söyleyen Karael; “Öğrenciler genel olarak merkezi konumu biraz daha fazla tercih ediyorlar. Bunun yanında öğrenciler illaki ekonomik boyutunu da düşünmek yani zorundalar ve o şekilde de yapıyorlar zaten. Bu nedenle de aslında merkezi konumu tercih ediyorlar. Çünkü, merkezden uzak yerlerden ev tuttuklarında toplu taşımaya çok daha fazla masraf edeceklerini düşünüyorlar.” sözlerine yer verdi.

BURDUR’DA ÖĞRENCİLER HANGİ MAHALLELERİ TERCİH EDİYOR?

Burdur’da öğrencilerin genel olarak Zafer Mahallesi, Burç Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yenimahalle ve Çeşmedamı Mahallesi’nde ikamet etmeyi tercih ettiğini söyleyen Karael; “Tam merkezi konum olan yerleri öğrencilerimiz bu sezon daha da çok tercih ediyorlar.” dedi.

BURDUR’DA ÖĞRENCİ EVİ FİYATLARI NASIL?

Fiyatların muhit ve ev durumlarına göre değiştiğini söyleyen Karael; “1+0 1+1 2+0 ve 2+1 eşyalı olarak farklı muhitlerde fiyatlarımız değişiyor. Merkezi konumda; 1+0'larımız ortalama 6 bin, 6 bin 500 bantlarında seyrederken 1+1'lerimiz 7 bin 500 – 8 bin 500 civarlarında ve 2+0'larımız ise 9 bin bantlarında seyrediyor. Bunlar eşyalı ve merkezi konumda hepsi de. Fiyatlarımızı ayrıca, bina yaşı ve eşya kalitesi de etkiliyor.” ifadelerine yer verdi.

BURDUR’DA APART SIKINTISI VAR!

Ekonomik gerekçelerle yeni bina yapan müteahhit sayısının Burdur’da da azaldığını belirten Karael, yeni yapıların azalmasının apart piyasasını da etkilediğini vurguladı. Karael; “Bu sezon biz apart sıkıntısı çekiyoruz. İnşaat maliyetlerimizin yükselmesinden dolayı artık Burdur genelinde inşaat yapabilen müteahhit sayımız azaldığı için çok fazla apart sayısı da artmamaya başladı. Önceki yıllara kıyasladığımız zaman bu sezon biraz apart sıkıntısı da oluşmaya başladı.” dedi.

MİNE KAYA