Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA GÖKHAN TOMBAK CİNAYETİNDE SON DURUM?

BURDUR'DA GÖKHAN TOMBAK CİNAYETİNDE SON DURUM?

Burdur'un Bucak ilçesinde çiftçi Gökhan Tombak'ın av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6. duruşmasına tutuksuz sanıklar Hasan U. (56), Emrah T. (28), Ahmet U. (28), Ahmet S. (28), Selahattin A. (47), Muhammet A. (22) ile maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Maktulün avukatı Gökhan Tombak’ın babasının oğlunun ölümüne dayanamayarak kansere yakalandığını ve vefat ettiğini delillerin karartılma ihtimalinin olduğunu ve tutuksuz yargılanan sanıkların müştekileri tedirgin ettiğinden tutuklanmalarını talep etti.

Maktulün annesi ise, eşinin oğlunun ölümüne dayanamayarak hayatını kaybettiğini, sanıkların sürekli evlerinin önünden geçtiklerini ve oğlunun katillerinin bir an önce tutuklanmasını söyledi.

Maktulün eşi Asuman Tombak da sanıkların kendisini suça teşvik ve tahrik ettiğini öne sürerek, "Eğer benim ve çocuklarımın başına bir iş gelirse sorumluları bunlardır. Eşimin katillerinin bir an önce tutuklanmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Maktulün oğlu Kemal Tombak ise "Babamın katillerinin tutuklanmasını istiyorum." diye konuştu.

Sanık Emrah T’nin avukatı: “müvekkilim bir telefon parasına insan öldürecek biri değil, tutuklama talebini reddediyoruz.”dedi

Sanık avukatları da delillerin toplandığını ve karartılma ihtimalinin olmadığını ileri sürerek adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasını ve karşı tarafın tutuklanma taleplerinin reddine karar verilmesini mahkeme heyetinden talep etti.

Sanıklar da daha önceki beyanlarını tekrar ederek ve beraatlarını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmalarının devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi  ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Karaaliler köyünde çiftçilikle uğraşan Gökhan Tombak (38), 1 Aralık 2022'de evinin önünde ölü bulunmuş, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden Emrah T. ve Hasan U. tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, Emrah T'nin "tasarlayarak kasten öldürme", Hasan U'nun "öldürmeye azmettirme" ve diğer 4 sanığın ise "öldürmeye yardım etme" suçlarından cezalandırılması istenmişti. Yargılama sürecinde Emrah T. ve Hasan U. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hale Pak