Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

BURDUR'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Burdur Türk Hava Kurumu Ortaokulu’nda ilk ders zili Vali Dr. Türker Öksüz tarafından çalındı.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başlaması dolayısıyla Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program konuşmalar, şiir okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

 

“Eğitim, bir milletin geleceğe olan en büyük yatırımıdır”

Programda bir konuşma yapan Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, ülkelerin kalkınması ve gelişmesinin ancak iyi eğitim almış insan kaynağıyla mümkün olacağını belirtti. Geleceğin bugünden daha iyi olabilmesi için çocukların eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Öksüz: 

“Eğitim sadece öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir alan değil; toplumun tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren hayati bir meseledir. Bu açıdan bakıldığında, İlde ki tüm paydaşlar olarak eğitime dört elle sarılıp hep birlikte büyük önem vereceğiz.

Bildiğiniz üzere 2023 yılının hemen başında İlimizde BESTE Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi'ni başlatmıştık.  

BESTE projemizle çok verimli bir dönemi geride bırakırken, aynı şekilde yeni eğitim öğretim döneminde de projemizin meyvelerini daha da fazla toplayacağımız bir süreci hep birlikte yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.

İki cihanda da eğitimin aziz kılındığı buyurulan Dinimizde muhakkak yapılması gereken vazifeleri tanımlamak için kullanılan farzlar arasında ilmi de zikretmekte, ilim öğrenmenin her iki cihan saadeti için gerekli olduğu hakikatini gözler önüne sermektedir.

Türkçenin söz sultanlarından Yunus Emre: “İlim İlim İlmektir, İlim Kendin Bilmektir, Sen Kendini Bilmezsen, Ya Nice Okumaktır” sözleriyle bugünlere ışık tutmaktadır.  

Eğitim ve öğretimden beklentimiz bilimsel çalışmalara öncülük eden bireyler yetiştirmenin yanı sıra, aydınlık geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz başta olmak üzere aynı zaman diliminde yaşama bahtiyarlığına eriştiğimiz tüm vatandaşlarımızın potansiyellerini keşfetmelerine imkan tanımısadır.  

Bizim hayalimiz Akif’in Asım’ı ile Fikret’in Halûk’unu bir potada eritebilmektir. Çağımızın teorik ve uygulamalı bilimlerinin bayraktarlığını üstlenirken, günümüzde küresel çapta bir salgına dönüşen sosyal çürümeden etkilenmeyen ahlak ve etik değerleri her türlü kişisel menfaatin üzerinde tutan kuşakları yetiştirebilmek öncelikli hedefimizdir.

Eğitim, bir milletin geleceğe olan en büyük yatırımıdır ve bu doğrultuda hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde kaliteyi ve başarıyı artırmak amacıyla hayata geçirilen, çok önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitimdeki yenilikçi yaklaşımı ve yüksek standartlarıyla, sadece öğrencilerimizin değil, tüm toplumumuzun geleceğine yön vermeyi hedeflemektedir.  

Eğitim milletimizin geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerlemesinin temel motivasyonudur. Hem bilimsel hem de ahlaki planda tunçtan karakterli nesiller yetiştirebilmek için çağdaş eğitim yaklaşımları ile kadim kültür öğelerimizin meczedilmesi elzemdir. 

Sözlerimi nihayete erdirirken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği "Öğretmenler Yeni Nesil Sizin eseriniz olacaktır." veciz sözüne mazhar olmuş Eğitim sistemimizin temel taşı çok kıymetli öğretmenlerimize seslenmek istiyorum.

Sizlerden beklentimiz, daha geniş bir bakış açısıyla, öğrencilerimizi sorgulayan, öğrendiklerini uygulayan, olay ve olguların arkasındaki temel mantığı kavrayabilen bireyler olarak yetiştirmenizdir.

Öğrencilerimiz yalnız anne babalarının değil milletimizin sizlere emanetidir. Bilginiz, tecrübeniz ve şefkatinizle onlara yol göstereceğinizden eminim. Onları, devletine, bayrağına, milletine bağlı, ahlaklı, sevgi ve saygının gerçek anlamını kavramış, kısaca iyi bir insan olarak yetiştirmeniz en büyük beklentimizdir.

Saygıdeğer velilerimizden isteğimiz ise; eğitimin verildiği ilk yerin aile kurumu olduğunu unutmadan, kaliteli bir eğitim öğretim sürecinde, ailelerin çocuklarına vereceği en büyük desteğin yakın ilgi ve sevgi olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bu doğrultuda öğretmen ve okul yöneticileri ile diyalog içerisinde yavrularımızı yakından takip etmenizi istiyorum.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz, sevgili öğrencilerimiz; Uzun bir tatili geride bıraktık. Dinlenmiş bir şekilde, tap taze yeni bir sayfa açmanın tam vaktidir.

Başta kendiniz ve aileleriniz olmak üzere, Devletimizin ve milletimiz aydınlık yarınları için çok çalışın. Aydınlık geleceğimize inanın. Çok okuyun, çok düşünün ve aklınızı rehber edinin. Yeteneklerinizi geliştirmeye ve eksiklerinizi tamamlamaya gayret gösterin. Sizlere yürekten inanıyor ve sonsuz güveniyoruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitimcilerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, birlikte daha mutlu daha güzel yarınlara ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam etme kararlığımızı bir kez daha vurguluyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

“ülkemizin 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine emin adımlarla yürüyeceğine inancım tamdır”

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muahmmed Özdemirci, Burdur’da 244 okul, 40 bin 479 öğrenci ve 4 bin 21 öğretmen ile 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarına vurgu yaprak şunları kaydetti: “Hiç şüphesizdi Toplumların kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinde en etkili unsur eğitimdir.

Bu nedenle bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğu bilinciyle Temel Eğitimden Ortaöğretime, Mesleki Eğitimden Yaygın Eğitime kadar çocuklarımızın hak ettiği eğitimi almaları için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz tüm imkanlarını seferber etmekte ve eğitim alanında da büyük adımlar atmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından büyük emekler ile hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" 2024-2025 Eğitim öğretim yılı itibari ile Anasınıflarımız, İlkokul 1. Sınıflar, 5. ve 9. Sınıflardan başlamak üzere tüm ülke genelinde kademeli bir şekilde uygulanmaya başlanacaktır.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", yalnızca bir eğitim reformu değil, aynı zamanda bir medeniyet projesidir. Bu model, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye ulaşmasını, bilgiyi yorumlamasını ve onu insanlık yararına kullanmasını hedeflemekte, Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve milli değerlerimizi evrensel değerlerle buluşturmayı amaçlamaktadır.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği Muasır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için eğitimde yeni bir döneme adım atıyoruz.

Bu model, sadece bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayan, evrensel değerlerle donatılmış, milli kimliğini koruyan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitimdeki bu büyük dönüşüm ile, ülkemizin 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine emin adımlarla yürüyeceğine inancım tamdır.

Bugün 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı açılış Programını yaptığımız 16 Derslikli Türk Hava Kurumu Ortaokulumuz devletiz tarafından yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.   Hayırlı olmasını diliyorum.

Yine bu okulumuz gibi Devletimiz tarafından yaptırılan;  Merkez  24 Derslikli Kayışzade  Hafız Osman Ortaokulunun, Bucak İlçemizdeki 6 derslikli TOBB Anaokulunun, Bucak  Rehberlik Araştırma Merkezinin, Karamanlı İlçemizdeki 6 derslikli Anaokulunun inşaatları tamamlanarak gerekli donatımları yapıldı ve  yeni eğitim öğretim yılına  hazır hale getirildi. Yine inşaatı devam eden ve yeni ihalelerini yaptığımız birçok eğitim yatırımımız bulunmaktadır. Bu yatırımların gelmesi konusunda büyük bir çaba ve gayret gösteren Sayın Valimize ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesile ile yarınlarımızın umudu sevgili öğrencilerimizin, geleceğimizin mimarı kıymetli öğretmenlerimizin ve çocukların eğitimi için her türlü fedakarlığı gösteren değerli velilerimizin İlköğretim Haftalarını en içten dileklerimle kutluyor 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“İlimizin eğitim altyapısı olarak en ufak bir sıkıntısı kalmamış olacak”

Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur’un gecikmiş yatırımlarının derhal programa alınması konusunda bakanlıkla görüştüklerini ve tamamının programa alındığını söyledi. Vekil Kokmaz konuşmasında:  “Burdur Merkez’deki Özboyacı okulu, Gölhisar ilçesindeki bir okulumuz, Bucak’taki bir okulumuz, merkezdeki Gökçebağ okulumuz ve Ağlasun Yunus Emre İlkokulumuz ilave olarak, temel yatırım olarak programa alındı. İnşallah önümüzdeki günlerde Burdur’daki arkadaşlarımızın ihale yapma kapasitesi ve hızına bağlı olarak diğerleri de programın ihale sürecine girecek. Böylelikle ilimizin eğitim altyapısı olarak en ufak bir sıkıntısı kalmamış olacak ve bizde bunun takipçisi olacağız.” Şeklinde konuştu.

“Burdur’daki eğitim kalitesini daha ileri götürebilmek adına her türlü çalışmayı yapmaya hazırız”

Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, bu yıl uygulamaya konulan Maarif Modeli’nin destekçisi olduklarına vurgu yaprak:  “Özellikle TEKNOFEST çağının konuşulduğu ve eğitim materyallerinin artık robotik kodlama gibi daha teknolojik ve donanım gerektiren unsurları barındırdığı bir ortamda biz de istiyoruz ki,  geleceğimizin teminatı gençlerimize özellikle eğitim anlamında daha güzel ortamlar daha güzel fırsatlar sunabilelim. Bundan sonraki çalışmalarımız da hem Valiliğimiz hem de biz milletvekilleri eğitim tüm paydaşları olarak Burdur’daki eğitim kalitesini daha ileri götürebilmek adına her türlü çalışmayı yapmaya hazırız.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmalarının ardından Vali Dr. Süleyman Oğuz İlkokulu öğrencisi şiir okudu.

İstiklal Ortaokulu’nun halk oyunları gösterisinin ardından Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ve protokol üyelerince sınıflar gezilerek öğrencilere hediye takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hale Pak