Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA METRUK BİNA MAHALLE SAKİNLERİNİ TEDİRGİN EDİYOR

BURDUR'DA METRUK BİNA MAHALLE SAKİNLERİNİ TEDİRGİN EDİYOR

BURDUR'DA Kİ METRUK BİNA MAHALLE SAKİNLERİNİN KORKULU RÜYASI OLDU

(MELİSA ADINISEVER - HATİCE NESİBE SOLAK ÖZEL HABERİ)

Burdur Divan Baba Caddesi üzerinde yer alan terkedilmiş durumdaki harabe bina mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Uzun yıllardır atıl durumda olan bina, alkol kullanmak isteyenlerin, tinercilerin uğrak noktası haline gelmiş bulunmakta. Binaya girenlerden rahatsız olan mahalle sakinleri; ''Hırsızlar binanın içerisinde ne kapı ne pencere bıraktılar. Gelenler alkol kullanıp  gürültü çıkarıyorlar.'' dedi.
Mahalle sakinleri Turistlerin Baki Bey Konağı'na ulaşmak için Divan Baba Caddesi'ni kullandığını,  bu harabe binanın görüntüsünün utanç verici olduğunu da dile getirirken küçük çocuklarını dışarıya çıkaramadıklarını, mahallede güvende hissetmediklerinin de altını çizdi. 
Binanın fiziki olarak da tehlike saçtığı ve güvenlik amacıyla bir an önce yıkılması gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri konuyla ilgili yetkililere başvurduklarını fakat bina koruma altında olduğu için bir sonuç alamadıklarına değindiler.
Divan Baba caddesi üzerinde yer alan bu bina için güvenlik önemlerinin alınmasını isteyen mahalle sakinleri bir an önce yetkililerin harekete geçmesini ve harabe evin yıkılmasını istiyorlar. Konuya ilişkin röportaj veren vatandaşlardan biri; ''Her yere başvurduk, Cumhurbaşkanına kadar başvurduk. Tamir olacak deyip çıkıyorlar. Koruma altında bir ev olduğu için kimse herhangi bir işlem yapamıyor. Muhtarımız yıkım emri var dedi. Polis geldi. Belediye çalışanları da geldi. Hrsızlar içerisinde ne kapı ne pencere koydular. Turistler Baki Bey konağını görmeye geliyorlar. Bu metruk binayı görüyorlar ayıp değil mi?  İçine tinerciler giriyor, yatıyor. Alkollü kişilerin gelip kalmaları mahallemiz sakinleri için de bir tehdit oluşturuyor. Olabilecek bütün teklifleri sundum. Kime ne zarar vereceklerini bilemeyiz. 
Evimden taraf olan kısmı göçtü. Balkonun altından 2 römork toprak çıkar. Alıp metruk bina tarafına atıyorum, hırsızlar alıp götürüyor.  Durum bu. Cumhurbaşkanına kadar yazıldı. Komşumuz, Antalya’da Müzeler ve Ören Yerleri Müdürlüğü'ne kadar gitti. O bina tamir edilecek demişler. Geliyorlar buraya, ölçüyorlar, yazı yazıyorlar, drone çekimi yapıp gidiyorlar.'' sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

MELİSA ADINISEVER-H.NESİBE SOLAK