Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA METREKAREYE 25.4 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

BURDUR'DA METREKAREYE 25.4 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

YAZ YAĞMURU EVLERDE SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Burdur’da 4 Temmuz 2024 Perşembe günü 19.10’da başlayıp, aynı gün 23.10’da sona eren yaz yağmuru kent merkezinde bazı evlerde su baskınlarına neden oldu.  Şiddetli yağıştan dolayı su basan ev ve işyerleri Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Burdur Belediye Başkanlığı basın birimi yağışın olduğu gün yayınladığı kamuoyu duyurusunda: “Aşırı yağış nedeniyle su baskınlarına müdahale ediyoruz.  52 personel, 12 araç, 17 dalgıç pompa, 15 motopomp ve 7 jeneratör ile su baskınlarına karşı mücadele edildi. Şu ana kadar 36 adrese müdahale ettik ve 54 adresten ihbar aldık. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını ve acil durumlarda 112’yi aramalarını rica ediyoruz.” bilgisini paylaştı.

METREKAREYE 25.4 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Ülke genelinde bazı illerde etkili olan Burdur kent merkezi ve çevre köylere de yağan şiddetli yağışların metrekareye ne kadar düştüğünü siz okurlarımız için araştırdık.

Burdur Meteoroloji Müdürlüğü ölçümlerine göre 4 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 19.10-23.10 saatleri arasında metrekareye düşen en yüksek yağış miktarı 25 kilo 400 gram olarak ölçüldü.

ÇİFTÇİ MEMNUN

Öte yandan yağışların olması en çok çiftçileri sevindirdi. Yağış azlığı nedeni ile birçok arazide tarla farelerinin çoğaldığını, arpa, buğday başta olmak üzere ekili ve dikili alanlara büyük zararlar verdiğini belirten çiftçiler zararsız ziyansız yağışların devam etmesini dilediler. Fazla yağışların tarla farelerinin çoğalmasını da engel olacağını savundular.

Halil İbrahim Kara