Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA KURBANLIK HAYVANLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

BURDUR'DA KURBANLIK HAYVANLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

BURDUR KURBANLIK HAYVANLIK BASKÜL FİYATI 200 LİRADAN SATILDI

Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarına getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar baskül kilogram fiyatı 200 liradan satıldı. bugün ve yarında hayvan satışının yapılacağı pazara giden Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya konuşan Turan Dikici: “Hayvanın kilosuna  göre fiyatlar değişiyor.  Karkas ağırlığı(kemikli et)  140 kiloluk bir hayvan 70 bin liradan başlıyor. Hayvanın ağırlığına göre bu fiyat yükseliyor. Kurbanlık hayvan fiyatları biraz düştü. Önceden canlı ağırlık baskül fiyatı 250 liradan satılıyordu. Şimdi büyük ve küçükbaş hayvan baskül fiyatı 200 liradan satılıyor. Kurbanlık hayvan alacak Burdur halkımızı Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında bekliyoruz.” dedi.

Küçükbaş hayvanların büyükbaş hayvan ile baskül olarak aynı şekilde satıldığını dile getiren Orhan Dikici, “Burdur’un hayvanı Burdur’a yeter, başka ilerden hayvan almayınız.” diye konuştu.

Burdur Gökçebağ Köyü’nden Ramazan Kantekin, “Kuzu fiyatları 7 bin liradan başlıyor. Kilo ve cinsine göre 15 bin liraya kadar satılıyor.” dedi. Kantekin, Burdur’un kurbanda genelde keçi kestiği için keçi fiyatlarının koyun kuzuya göre biraz yüksek fiyattan satıldığını söyledi.

  

  

Halil İbrahim Kara