Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA KÜÇÜK ÇOCUKLAR FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİ İÇİN KERMES DÜZENLEDİ

BURDUR’DA KÜÇÜK ÇOCUKLAR FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİ İÇİN KERMES DÜZENLEDİ

Genç İHH Burdur şubesi Muhabbet Yaz Okulu öğrencileri tarafından Filistin için kermes düzenlendi.

Kermes, dün (12 Temmuz 2024) saat 14.00’da İHH Burdur Şubesi binası önünde gerçekleşti. “Kendileri Küçük ama Etkinlikleri Büyük” adı altında gerçekleşen kermes’te yaz okulu öğrencileri tarafından yapılan anahtarlık, bileklik, çanta, süs eşyaları gibi ürünler satışa sunuldu.

Kermes’te basın açıklaması Muhabbet Yaz Okulu öğrencilerinden olan Muhammed Eren Güler ile Ferişte Karimi tarafından ortak yapıldı.

       

Açıklamada öğrenciler: “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İşgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor.

Filistin’de; şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

Burdur Genç İHH olarak Yaz Okulundaki arkadaşlarımızla bir araya geldik ve biz de Gazze’de acil ateşkes yapılmasını istiyoruz.

Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı.

Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır.

Bizlerde büyüklerimiz gibi mazlumun yanında yer almak için yılmadan hakkı haykırmaya ve hakkı haykıranların sayısının artırılması noktasında çalışma devam edeceğiz.

Bugün burada İlkokulundan, ortaokuldan yaz okuluna devam eden Burdurlu çocuklar olarak;

 Gazze başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, tutsak çocukların özgür bırakılmasını istiyoruz.” diyerek katılım sağlayan herkese teşekkür ettiler.

H. NESİBE SOLAK