Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA KIZ İSTEME ÇİÇEKLERİ YOĞUN TALEP GÖRÜYOR BAKIN EN ÇOK HANGİSİ TERCİH EDİLİYOR?

BURDUR’DA KIZ İSTEME ÇİÇEKLERİ YOĞUN TALEP GÖRÜYOR BAKIN EN ÇOK HANGİSİ TERCİH EDİLİYOR?

Gelin adayları düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kız isteme çiçeklerinde yapay gül ve kutuda çiçekleri tercih ediyor.

Burdur’da düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kız isteme merasimleri de hız kazandı. İsteme merasimlerinin vazgeçilmezi olan isteme çiçekleri, özellikle yapay gül ve kutuda sunulan çiçeklerle dikkat çekiyor.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte Burdur’da çiçekçilere olan talep artış gösteriyor. İşletme sahibi Burak Taşlıoğlu, kız isteme çiçeklerinde yoğunluk olduğunu belirterek, "Gül buketleri ve kutuda isteme çiçekleri en çok talep görenler arasında. Gül buketlerinde canlı güller kullanırken, kutuda isteme çiçeklerinde yapay güller tercih ediliyor.” dedi.

Taşlıoğlu: "İsteme buketlerimizde ve kutuda 41 adet gül kullanıyoruz. Bu nedenle fiyatlarımızı 2 bin TL olarak belirledik. İsteme çiçeklerinin yanında çikolata hizmeti vermiyoruz, fakat isteyenler için çikolata temin edebilecekleri diğer işletmelere yönlendiriyoruz." sözlerine yer verdi.

Diğer bir çiçekçi işletmesi sahibi ise gelin adaylarının uzun süre hatırlamak istedikleri için ve kutuda yapay gül tercih ettiklerini söyledi. Kutu içinde sunulan çiçeklerde kullanılan gül tanelerinin kutunun boyutuna göre değiştiğini belirten işletme sahibi, fiyat aralığının 1500-2 bin TL civarında olduğunu söyledi.

H. Nesibe Solak