Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

BURDUR'DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

BURDUR’DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI YARIN BAŞLIYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlar için zorlu bir mücadele başladı. Yoldaki araçlar için risklerin artması ile beraber kar ve don lastiklerin de performansını etkilemekte ve kazalara zemin hazırlamakta. Kazaları engellemek ve yolcuları korumak için kış lastiği kullanmak da bu durumda hayati önem taşımakta.

BURDUR’DA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Burdur’da da şehirlerarası kara yollarında yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda 1 Aralık 2023-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ KULLANMAMA CEZASI NEDİR?

Ticari olmayan tüm araçların da can ve mal güvenliği için kış lastiği kullanmaları tavsiye edilirken kuralı ihlal edenlere ise 2568 TL trafik idari para cezası uygulanacak. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı ve yeniden değerlenme oranı doğrultusunda artış gösterecek.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA GEÇERLİ OLACAK?

Kış lastiği uygulaması sadece şehirlerarası kara yollarında yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda (ticari otomobil kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet) geçerlidir.

HALE PAK-MELİSA ADINISEVER (ÖZEL HABER)