Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA KAR MESAİSİ

BURDUR’DA KAR MESAİSİ

Kar yağışının vatandaşları ve trafiği olumsuz etkilememesi için Burdur Belediyesi ekipleri karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam etti

Yurt genelinde pek çok kentte olduğu gibi Burdur’da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan kar yağışı ile birlikte Burdur'da da birçok cadde ve sokak karla kaplandı. Kar yağışı sonrası araçların ve vatandaşların yağıştan olumsuz etkilenmemesi için Burdur Belediyesi tarafından karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ercengiz “Tüm imkânlarımızla ekip arkadaşlarımız kar yağışının başlamasının ardından sahaya indiler. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yer aldığı çalışmalarla vatandaşlarımızın yoğun kullandığı yollar ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve ulaşımın aksamaması için belediyemizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde tuzlama, yol açma ve kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürmektedir. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam edecektir “ dedi.

Başkan Ercengiz ayrıca; “ İl genelinde 30 Kavşak, 42 rampanın, şehir içi ana arterlerin ve bağlantı yollarının temiz tutulabilmesi için ilgili müdürlüklerimizden görevlendirilen 327 personelimiz, 3 Greyder, 5 Beko Loder, 1 Araç Küreme, 3 Bobcat ve 2 solisyon aracımız görev yapmıştır. Bugün itibari ile 25 ton tuz kullanılmıştır. Ekiplerimiz Gece gündüz demeden 24 saat çalışma esasında çalışmalarımıza devam etmektedir. Tuzlama çalışmalarımız sadece Kamyonet üzerinden tuz atarak değil tuzlama araçları ile de çalışmalar devam etmektedir. Ekstra görevlendirilen personelimiz de öz verili bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler. Bu soğuk havada büyük bir özveriyle çalışan karla mücadele ekibimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmasın diye gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz ” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi