Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA JANDARMA EKİPLERİ HER YERDE

BURDUR'DA JANDARMA EKİPLERİ HER YERDE

JANDARMA EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONLARI

Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından basın bülteni yayınlandı. Yayınlanan bültende: "Güvenlik güçlerimiz tarafından kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 01.10.2023-31.10.2023 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak yapılan planlı çalışmalar neticesinde;

Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında;

- Burdur İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyetler kapsamında 14 faaliyette yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan 22 şüpheliden 2‘si tutuklanmış, 8’i Adli Kontrol şartıyla serbest, 12’si ise ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.
Müdahale edilen olaylarda; yüksek miktarda uyuşturucu ve uyuşturu kullanma aparatı ele geçirilmiştir.
  

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Kapsamında (Düzensiz Göç ile Mücadele);   

Burdur İl J.Komutanlığı Sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyetler kapsamında 12 olaya müdahale edilerek yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan 14 yabancı uyruklu şahıstan 1’i tutuklanmış, 13’ü ise idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir.

Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğünce idari işlemleri tamamlanan 101 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere Aydın, Antalya ve Kilis illerine sevkleri sağlanmıştır.  

 Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Kapsamında;   

Burdur İl J.Komutanlığı Sorumluluk bölgesinde icra edilen faaliyetler kapsamında 8 faaliyette yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan 10 şüpheliden 3’ü Adli Kontrol şartıyla serbest, 7’si ise ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

    Müdahale edilen olaylarda; 
    - (1) Adet Altın Sikke,
    - (30) Adet Sikke,
    - (6) Adet Heykelcik,
    - (10) Adet Yüzük,
    - (6) Adet Broş,
    - (29) Adet Obje,
    - (1) Adet Dedektör,
    - (1) Adet Kazma ele geçirilmiştir.

Toplamda icra edilen 34 faaliyette yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan 45 şüpheliden 3‘ü tutuklanmış, 11’i Adli Kontrol şartıyla serbest, 32’si ise ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

Haber Merkezi