Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE DURUMDA?

BURDUR’DA İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE DURUMDA?

Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarı’nda her hafta kurulan ikinci el araç pazarında satılan araç fiyatlarını siz okurlarımız için araştırdık.

Kurban Bayramı sonrası kurulan ilk pazarın durgun olduğu gözlemlendi. 
Burdurlu oto galeri esnafı Alperen Çetinkaya; “Pazar bu dönemlerde biraz sakin seyir ediyor. Dolar kurunun sabit gitmesine be ülkemizdeki enflasyonun biraz daha yavaşlaması dolayısı ile ilimizde ikinci el araç piyasası biraz daha sakin gidiyor. Kurban Bayramı öncesi biraz hareketli olan ikinci el araç pazarı çok şükür satışlar biraz daha normal düzeyine gidiyor. O kadar hızlı değil ama çark dönüyor.” dedi. 
İkinci el otomobil fiyatları hakkında da bilgi veren Çetinkaya: “Kuş serisi dediğimiz otomobillerde fiyatlar aslında biraz daha yüksek. Modelli araçlara kıyasla kuş serisi otomobiller alım gücü fazla olduğu için biraz yüksek seyir ediyor. Tabi buda arz talebe bağlı bir durum. Talep fazla olunca satışlar da fazla, fiyatlar da biraz yüksek oluyor. Burdur’da en çok satılan ve tutulan şahin ve doğan markalı otomobiller ortalama 180-200-250 bin lira civarında seyir ediyor. Şahin daha uygun 180-200 bin lira arasında seyir ediyor. Tabi şu sıcak günlerde insanların klimalı araçları daha çok tercih ediyor. Bir 15 gün sonra vatandaşlar klimalı araçlara daha çok tercih edecek. Şuan 2015 model klimalı markalı ikinci el üst sekmen otomobil fiyatları 1 milyon civarında, biraz daha düşük sekment araçlar 600-700 bin lira arasında seyir ediyor. Bu araçlarda alım gücü az olunca fiyatlar ve satışlar durağan konumunda devam ediyor.” dedi. 


Halil İbrahim Kara