Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KERMES DÜZENLENİYOR

BURDUR’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KERMES DÜZENLENİYOR

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermes etkinliğini bu yıl 21-22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecek.

Geliri ihtiyaç sahiplerine aktarılacak olan kermes, Hacı Mahmut Camii’nde Burdur halkına açık olacak.

Burdur Müftü Yardımcısı Fatıma Ekiz, kermesle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları olarak Burdur’da dört yıldır ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli yardımlar yapıyoruz. Bot, mont, bere, eldiven, gıda yardımı gibi desteklerin yanı sıra yetim çocuklarımıza hediyeler veriyor, iftar programları düzenliyoruz. Ayrıca, evlenecek gençlerimize gelin bohçası, bebeği olan ailelere bebek bohçası ve okula giden çocuklarımıza kırtasiye yardımları da sağlıyoruz. Engelli, yaşlı, göçmen ve bağımlı bireylerle ilgilenerek onların gönüllerine dokunmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu yılki kermesten elde edilen gelirlerin ihtiyaç sahibi bireylere ulaştırılacağına ve mazlum coğrafyalardaki insanlara destek olmak için kullanılacağına vurgu yapan Ekiz, “Bizleri bu kermes faaliyetinde yalnız bırakmayan Kuran Kursu hocalarımıza, öğrencilerine, imam ve müezzin hocalarımıza ve hayırsever Burdur halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Kermesimizden yeni haberdar olan Burdurlu hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Hale Pak – Melisa Adınısever