Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA HER MAHALLEYE SOSYAL TESİS MÜJDESİ

BURDUR’DA HER MAHALLEYE SOSYAL TESİS MÜJDESİ

Burdur’da her mahallede; düğün, nişan merasimleri ile taziyelerin kabul edilebileceği, öğrenciler ve yetişkinlere yönelik çeşitli eğitimlerin verilebileceği, içerisinde kütüphane ve internet bağlantısı da bulunan birer sosyal tesis yapılacak.

Burdur Belediye Başkanı Adayı Mehmet Şimşek, her mahalleye sosyal tesis yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Adayı Şimşek, 31 Mart belediye seçimlerini kazanmaları halinde her mahallede; nişan, düğün gibi merasimler ile taziyelerin kabul edilebileceği, öğrenciler ve yetişkinlere yönelik çeşitli eğitimlerin verilebileceği, içerisinde kütüphane ve internet bağlantısı da bulunan birer sosyal tesis yapacaklarını açıkladı. Başkan adayı Şimşek; “Okullarda bahçesi uygun olan spor ünitesi yapacağımızı söyledik. Uygun mahallelerde, mahalle sosyal tesisleri yapacağımızı beyan ettik. Menderes mahallesinde bir taziyeye gittik. Taziyede çadırı var. Çadırın önünde Akyaka köyü muhtarlığı yazıyor. Biz ilk şunu açıklamıştık; demiştik ki, cenazelerin olduğu ilk gün çadırı belediye kuracak, sandalyesini masasını getirecek, çaycıyı getirecek. Orada çay ve yemek işini belediye karşılayacak. Biz bunu daha önce sözünü vermiştik. Biz bu sözü verdikten sonra belediye bir hayırsevere 3 tane çadır aldırmış. Ben teşekkür ediyorum,  Allah razı olsun onlardan. Yani bu hizmeti en azından onlar başlatmış oldu.” dedi.

Burdur’da her mahalleye sosyal tesis yapılacak

Başkan adayı Şimşek, konuşmasının devamında; “Biz bu işi daha da ileriye götüreceğiz. Şöyle ki her mahalleye sosyal tesis yapıyoruz. Sosyal tesis içinde neler olacak? Büyük bir salonu, arkasında mutfağı, orada insanlar düğünlerini, nişanlarını yapabilecekler. Toplantılarını yapabilecekler. Ayrıca taziye evi olarak da kullanacak. Ayrıca bir muhtar evi olacak içinde. Ayrıca bir sınıfı olacak. Bizim kadınlarımızın meslek edinmesi anlamında hazırlamış olduğumuz bir projemiz var. Biz orada gündüzleri, akşamları eğitim yapacağız. Yine açacağımız kurslarla egzersiz ve pilates çalışmaları, halk oyunları çalışmaları olacak. Yani bize gelecek taleplere göre biz kurslar açacağız. O salonları etkin bir biçimde kullanacağız.  Yine orası kütüphanemiz olacak. Çocuklarımız gelecek isterlerse ders çalışacaklar, internetimiz sürekli açık olacak. Yani çok amaçlı salonu mahallemiz muhakkak herkesin ihtiyaçların karşılayacak şekilde kullanmış olacak.” dedi.

Mine Kaya - H. Nesibe Solak