Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE

BURDUR’DA GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE

Burdur’da Burdur’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantı, 29 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 11.00’da Burdur Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Dr. Türker Öksüz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder katıldı.

Burdur’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda 2024 yılının Haziran ayı içerisinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgilere yer verildi. Toplantıda Vali Türker Öksüz, Burdur’da huzurun, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik suç ve suçlularla mücadele edildiğini söyledi.

Burdur’da Haziran ayı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine vatandaşlar tarafından 6 bin 610 adet 112 ihbarı, 86 tane e-posta ihbarı, 112 KADES ihbarı yapıldı. Haziran ayı içerisinde bin 70 olay meydana geldi ve bu olaylara kolluk görevlileri tarafından müdahale edildi.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI SIKI TAKİP

Burdur’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz: “İlimiz genelinde bulunan ormanlık alanlarda ve orman sınırına yakın alanlarda çıkması muhtemel yangınlara karşı gerekli görev planlamaları yapılarak, 24 saat esasına göre ekip/yaya devriyeler ile gerekli kontrol ve denetimler sıklıkla yerine getirilmektedir.” dedi.  Ayrıca yangın sezonu dışında AFAD, OGM ve İtfaiye iş birliği ile ortak yangın tatbikatları yapıldığını ve eksikliklerin gözden geçirildiğini de belirtti.

H.NESİBE SOLAK