Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA GENÇLERDEN İSRAİL’E PROTESTO

BURDUR’DA GENÇLERDEN İSRAİL’E PROTESTO

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde okuyan Genç İHH, Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Yedi Hilal, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İlim Yayma Derneği, Gülistan Derneği, Diyanet Vakfı ve Uluslararası Genç Derneği öğrenci grupları İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gruplardan Uluslararası Genç Derneği Hüseyin Ersoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Buradan bizi işiten herkesten bir istirhamım var, gaflet uykusundan uyanın, eğer uyandık diyorsanız sesiniz daha gür çıksın. Eğer yeterince gür diyorsanız, ben de size yetmez diyorum zira daha çok bağırmalıyız.

Tüm dünya uyanık gibi duruyor ama birleşmiş milletler uyuyor. Sözde aydın sanatçılar, bilim adamları bu konuyu gündemde tutmak için çabalamıyor. Çünkü onların köpekleri, Gazzede ölen bir çocuktan daha değerli.

Sesimiz ne kadar gür çıkarsa bunlarla o kadar iyi mücadele ederiz. Çünkü bunlar toplumu ardına katmış bir uçuruma sürüklüyor. Tarihine ve kültürüne bühtan etmiş olan insanlar bizim sanatçımız da aydınımız da olamaz. Değerleriyle aşaladığı toplumun alkışlarıyla kimse yükselemez, yükselmemeli.

Tuğ olarak hilali seçen her yer bizim coğrafyamızdır.

Buradan Gazze meselesini dert edinen tüm gönül coğrafyamıza selam olsun. Gün gelecek bu ayrılık bitecek. Üsküp Bursanın devamı ise Gazze Mardin’in, Kaşgar Iğdır’ın devamı olacak.

İslamın kucaklamasıyla her yer huzura erecek.” dedi.

Protestoya bazı yabancı öğrenciler de katılarak İngilizce, Arapça ve Endonezce olarak tepkilerini gösterdi.

Hale Pak