Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA GENÇLER ÜCRETSİZ KONAKLAYACAK

BURDUR'DA GENÇLER ÜCRETSİZ KONAKLAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Ücretsiz Konaklama İmkanı: 'Seyahatsever' Projesi Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Seyahatsever' projesi kapsamında, yurt genelindeki öğrenciler GSB yurtlarında ücretsiz konaklama imkanına sahip olacak.

Bakan Osman Aşkın Bak, gençler arasında büyük ilgi gören ve yoğun talep alan bu projeye başvuruların 5 Temmuz 2024 Cuma günü açıldığını duyurdu.

BURDUR'A GELEN GENÇLER HANGİ YURTLARDA KONAKLAYACAK?

Burdur'da, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Burdur GSB yurdu A Blok erkek öğrencilere, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) kampüs alanındaki Safahat Kız Yurdu C Blok ise kız öğrencilere konaklama imkanı sunacak.

 Burdur'daki konaklama imkanı, 15 Temmuz'da başlayacak ve gençler bu yurtlarda 5 gün boyunca ücretsiz konaklayabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

'Seyahatsever' projesi, 8 Temmuz'dan 25 Ağustos tarihleri arasını kapsayacak. Proje kapsamında, deprem bölgesi hariç, her ildeki bir kız ve bir erkek yurdu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis edildi.

18-30 yaş arasındaki gençler, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezini en az bir gün öncesinden arayarak rezervasyon yaptıracak ve diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5 gün süreyle ücretsiz konaklayabilecek.

Proje ile ilgili detaylı bilgilere "seyahatsever.gsb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Gençlerin seyahat ederken konaklama masraflarını azaltmayı hedefleyen bu proje, yaz tatili boyunca gençlerin farklı illeri keşfetmesini teşvik ediyor.

Hale Pak