Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BURDUR’DA GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Valiliği tarafından organize edilen 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Gaziler ve şehit aileleri ile Burdur Öğretmenevinde bir araya gelindi.

Yemek sonrası Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik dua etti.

Duanın ardından Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz yaptığı konuşmada,  “Rabbim kalbimizden hiçbir zaman vatan, millet ve bayrak sevgisini eksik etmesin. İşte böyle bir sevgi uğruna tarihte olduğu gibi bugün de kahramanlık destanı yazan yiğitlerimiz var.

O yiğitler, 8 yıl önce bir destan da 15 Temmuz 2016 günü yazdılar. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 günü, bu millete pusu kurup, diz çöktürmek isteyen kalleş, namert, alçak, işbirlikçi, Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve emniyet teşkilatımız başta olmak üzere tüm kurumlarımıza çöreklenmiş hain bir çete, tarihin asla affedemeyeceği bir ihanette bulundu.

Hainler, kışlalardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterler ve silahlandırdığı askerlerle, ülkemizin varlığına kastederek imha ve işgal girişimine başladı.

Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devlet adamlarımızın üzerine suikast timleri gönderdiler, halkımızın üzerine kurşun yağdırdılar, Komuta kademesini esir alıp, ülkemizin gözbebeği kurumlarına en ağır silahlarla saldırdılar.

15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışma, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde İstiklal ve istikbaline sahip çıkan Milletin Zaferi ile bertaraf edilmiştir.

Aziz milletimiz ve Burdur halkı da o gece meydanlara koşarak, vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha göstermiştir.” dedi.

 

“Aziz milletimiz, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek hainlere boyun eğmemiş, bu işgale izin vermeyerek, FETÖ hainlerine engel olmuştur.”

Vali Öksüz konuşmasının devamında, Tüm şehitlerin olduğu gibi 15 Temmuz gecesi 252 Şehidin hatırasını sonsuza kadar yaşatmak, vatandaşlık borcu olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli görevi olduğuna vurgulayarak, Bunun bilincinde olmak da her Türk vatandaşının görevi olduğunu ifade etti.

Öksüz konuşmasına şu şekilde devam etti: “O gece Şehit düşen kahramanlardan bir tanesi de, Hemşehrimiz yıllarını terörle mücadeleye, devletine adayan Özel Harekat Polisi Akif Altay’dır. Allah onlardan razı olsun. Şer odaklarına, hainlere bir daha fırsat vermesin. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onlardan bizlere emanet olan siz değerli aileleri her zaman baş tacımızsınız. Ne yaparsak yapalım Aziz şehitlerimize kahraman gazilerimize olan borucumuzu ödeyemeyiz ancak, sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız her daim sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Sözlerime son verirken Ülkemizin bekası için bu hain darbe girişimini asla unutmayacak, dünya durdukça FETÖ ve tüm terör odakları ile mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu duygularla; yedi gün yirmi dört saat kapımızın size her daim açık olduğunu tekrar ediyor, hepinize sağlık, mutluluk ve afiyetle dolu bir ömür diliyorum.

Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, Kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum”

 

 

 

Hale Pak