Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA GAZİ CADDESİ VE DİĞER CADDELERDE DEĞİŞİKLİKLER YOLDA

BURDUR'DA GAZİ CADDESİ VE DİĞER CADDELERDE DEĞİŞİKLİKLER YOLDA

Burdur Belediye Meclis toplantısı 7 Ağustos Çarşamba günü Belediye Meclis Salonunda Ali Orkun Ercengiz başkanlığında saat 14.00’da gerçekleşti.

Meclis toplantısında, 13 gündem maddesinin yanında 6 ek gündem maddesi görüşüldü. 

Toplantıda, Burdur Merkez’deki Gazi Caddesi, Atatürk Caddesi, Eski Adliye Caddesi, Şehit Özpolat Caddesi, Hamit Çile Caddesi, Şehit Akif Altay Caddeleri ve Pazar bölgesini kapsayan yeni trafik düzenlemesi ele alındı. Belediye Encümeni tarafından 25 Temmuz 2024 tarihinde alınan karar doğrultusunda, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Gazi Caddesi'nin tek yön olarak düzenlendiği bölümde, gidiş yönündeki sağ tarafın paralı otopark olarak düzenlenmesi önerisi, İmar Komisyonu'na havale edilerek oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu, hazırladığı raporu önümüzdeki meclis toplantısında Burdur Belediye Meclisi'nin onayına sunarak raporun meclis tarafından onaylanmasının ardından, ilgili kurumların da onayıyla yeni trafik düzenlemesi uygulamaya konulması bekleniyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada,”2014 yılında göreve geldiğimizde Gazi Caddesi’nde parklanma ile ilgili bir imar planı değişikliği olmadığı için mahkeme tarafından bir karar bozulmuştu. Buranın paralı otopark olarak kullanılamayacağına dair. Bu nedenle düzensiz bir parklanma ve olmayan bir mücadele neticesinde Gazi Caddesi’ni hatırlarsanız 1.sıra sabah gelen esnafın parkı, 2.sıra simitçiler, poğaçacıların parkı, 3.sıra da dörtlüleri yakıp gidenin parkı. Biz üç sıra parkı görüyorduk. Bugün geldiğimiz noktada Adliye Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Şehit Akif Altay Caddesi olarak bildiğimiz Doğu-Batı hattı üzerinde de kaldırımlarımızın yetersiz olduğu ve en çok dışarıdan gelen misafirimizin orada kaybolduğuna dair algı oluşturulmuştu. Biz o günlerde Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı anket neticesinde ve esnafında çift yönlü trafiği talep etmesi yönünde bir uygulamayı yapıp yapamayacağımıza dair planı hayata geçirdik. Yeni baştan düzenlemenin doğru olacağını düşündük. Daha öncesinde birlikte çalıştığımız bu projeyi de, bu alanın da düzenlenip düzenlenemeyeceğini de çalıştık. Anlık araç geçişinin 2014-2015 yılına nazaran 150’nin üzerinde bir artış olduğunu gördük. Bir şekilde sağa, sola parklanmanın trafiğe aksatmaya başladığını bu nedenle de kati suretle ya Gazi Caddesi çift yönlü kalacaksa parkı kesinlikle yasaklamayı ya da farklı senaryoyu çalışabileceklerini ifade ettiler. Çalıştılar. Biz otoparkı ücretlendirip bunun karşlılığında da otopark geliri elde edebilme şansımız var. Bu nedenle biz Çevre Şehircilik Müdürlüğümüzün bu planı yapması için imar komisyonuna havale ederek değerlendirmesini yapacağız." dedi.

Melisa Adınısever