Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA EŞ ZAMANLI ‘AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VE TATBİKATI' YAPILDI

BURDUR'DA EŞ ZAMANLI ‘AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VE TATBİKATI' YAPILDI

Burdur’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depremlerin 1’inci yıl dönümünde Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullarda saat 11.00 -12.00 saatleri ‘Afet farkındalık eğitimi ve tatbikatı’ yapıldı. 

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleşen etkinlik,  6 Şubat 2024 tarihinde saat 11.00 da Afet Farkındalık Eğitimi ile başladı,  saat 12.00 da eş zamanlı olarak ‘Çök, kapan, tutun’ hareketlerinin yapılması ile birlikte bina tahliye tatbikatı ile son buldu.


 Bina tahliyesinden sonra  tüm okulların bahçesinde  depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde dua okundu.
Burdur İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen ‘Afet farkındalık eğitimi ve tatbikatı’ sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci; “Depremlerde 53 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Öncelikle 11 ilimizde etkili olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

 

AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz: “Afetlere en önemli hazırlık afet bilincinin oluşabilmesi. Bizde okullarda eğitimler vererek tatbikatlar yaparak afet bilincini çocuklarımızda oluşması gerekli çalışmaları yapıyoruz.  Bu kapsamda Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak eğitim ve tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. 6 Şubat 2023’te ülke olarak büyük afet yaşadık. 50 binden fazla insanımız maalesef kaybettik. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum”. dedi.

 
Halil İbrahim Kara