Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ERASMUS ÖĞRENCİLERİNE YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

BURDUR’DA ERASMUS ÖĞRENCİLERİNE YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

Burdur’da Erasmus+ K152 YOU Gençlik Değişimleri kapsamında Burdur’a gelen 35 gönüllü itfaiyeciye yangın söndürme eğitimi verildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Naturules Gençlik Grubu’nun yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Influencers of Mother Earth” projesi Burdur’da başladı.

Projeye Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’dan toplam 35 gönüllü itfaiyeciye 6 gün boyunca verilecek yangınla ve afetle mücadele eğitimi bugün Burdur İtfaiyesi tarafından gerçekleştirilen tatbikat ile başladı.

Öğrencilere orman, ev, akaryakıt ve gaz yangınlarını söndürme eğitimi verdiklerini söyleyen Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak: “ Bilgi ve deneyimlerimizi öğrencilerimizle paylaştık. Kısa zamanda büyük bir etkinlik gerçekleştirdik. Umarım faydalı olmuştur. Farkındalık açısından çok iyi bir eğitim süreci geçirdik. Burdur İtfaiye ülkeler arası da çalınmalarına devam ediyor.” dedi.

Tatbikat eğitimi sonunda konuşan Çek Cumhuriyetli katılımcı Lukas Trampota; “Böyle bir deneyim yaşadığım için çok mutluyum çünkü daha önce hiç böyle bir deneyimim olmamıştı. O yüzden de bu söndürme işini görmek beni çok mutlu etti. Burdur’un ve Türkiye’nin güvenli olduğunu gördüm, bu da bu itfaiyecilerin sayesinde. Burada olmaktan çok mutluyum.” ifadelerine yer verdi.

Proje kapsamında Çek Cumhuriyeti’nden gelen Jan Karola hayatında ilk defa böyle bir eğitime katıldığına değinerek: “benim için çok heyecan vericiydi. Hatta efsanevi bir deneyimdi. İtfaiyecilerin işinin ne kadar zor olduğunu görmüş oldum.”  şeklinde konuştu.

Çek Cumhuriyeti’nden gelen bir başka öğrenci Thomas: “hayatında daha önce hiç böyle bir şey denemediğini böyle bir deneyimi bize yaşattıkları için itfaiyecilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilecek projede öğrencilere, doğanın korunması konusunda farkındalık kazanmaları sağlanıyor.

Hale Pak