Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ; ANNE" PROJESİ İLE UYUŞTURUCU MADDEYE  KARŞI FARKINDALIK ARTIYOR

BURDUR’DA

Burdur’da "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsamında okul müdürleri ve öğretmenlere bilgilendirme eğitimi verildi.

Burdur Kültür Merkezi’nde saat 16.30’da gerçekleşen bilgilendirme eğitimine, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Burdur Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, kurum müdürleri, STK’lar ile okul müdürleri ve öğretmeneler katıldı.

 "En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsamında verilen bilgilendirme toplantısı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden polis memuru Murat Kırıl tarafından verildi.

Bilgilendirme eğitiminin verilmesinin amacından da bahseden Polis Memuru Murat Kırıl, eğitimin uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri aynı zamanda annelerde ve bireylerde göz aşinalığı olması gibi konularda bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla yapıldığını belirtti.

Eğitim kapsamında, uyuşturucu madde nedir? Uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, uyuşturucu maddede bağımlılık döngüsü, madde kullanımının ve bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve sosyal belirtilerine değinildi.

Akabinde uyuşturucu maddeler tanıtılarak, bağımlılık yapma oranları, maddenin insan vücudundaki belirtileri açıklandı.

Kırıl, uyuşturucu madde kullanımda sık görülen eşya ve malzemelere de değinerek, bu maddelerin çoğunlukla metruk bina, evler, araçlar kullanıldığını söyleyerek sunumunu tamamladı.

Eğitim kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) personeli tarafından “Bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon süreçleri” hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Akabinde İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından “Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele” ile “Sanal bahis, kumar ve dolandırıcılık” ile ilgili bilgiler verildi.

“UYUMA” APLİKASYONUNUN ÖNEMİ VURGULANDI

"En İyi Narkotik Polisi; Anne" projesi kapsamında “UYUMA” aplikasyonu tanıtıldı.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Kades, Uyuma gibi aplikasyonlarının önemine değinerek, her bireyin cep telefonunda bu uygulamaların olması gerektiğini vurguladı.

H.NESİBE SOLAK