Flaş Haber Yeni

BURDUR EMNİYETİ VATANDAŞLARA “UYUMA” UYGULAMASINI TANITTI

BURDUR EMNİYETİ VATANDAŞLARA “UYUMA” UYGULAMASINI TANITTI

EMNİYET EKİPLERİNDEN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI 

Burdur emniyeti vatandaşlara “UYUMA” uygulamasını tanıttı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadeleye yönelik olarak bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Burdur Valiliği’nce konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 29.12.2023 ile 11.01.2024 tarihleri arasında yapılan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında; 

• 29.12.2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanında yapılan Narko Nokta faaliyetinde 350 vatandaşımıza broşür dağıtımı yapılarak UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilmiştir.
•  29.12.2023 tarihinde Kışla Mahallesi Uygulama Noktasında yapılan Narko Nokta faaliyetinde 200 vatandaşımıza broşür dağıtımı yapılarak UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilmiştir.
•02.01.2024 tarihinde Burdur Açık İnfaz Kurumu Müdürlüğünde yapılan Narko Rehber faaliyetinde 60 kurum çalışanına bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.
•03.01.2024 tarihinde Ağlasun Meslek Yüksek Okulunda yapılan Narko Gençlik faaliyetinde 200 öğrenciye bilgilendirme faaliyeti yapılarak UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilmiştir.
• 04.01.2024 tarihinde MAKÜ Avşar Handa yapılan Narko Nokta faaliyetinde 300 öğrenciye broşür dağıtımı yapılarak UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilmiştir.
•10.01.2024 tarihinde Tefenni, Altınyayla ve Gölhisar Meslek Yüksek Okullarında yapılan Narko Gençlik faaliyetinde 345 öğrenciye bilgilendirme faaliyeti yapılarak UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilmiştir.”

-“UYUMA” aplikasyonu (uygulaması) nedir?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlar, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulmaktadır.

Burdur Valiliği / Bülten

  

  

Burdur Valiliği/Bülten