Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA EMEKLİLER İÇİN YENİ MEKAN: "EMEKLİ CAFE" AÇILIYOR

BURDUR'DA EMEKLİLER İÇİN YENİ MEKAN:

Tüm Emekliler Derneği Burdur Şube Başkanı Mahmut Kalkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi İstasyon Çay Bahçesi'nde emekliler için özel olarak tasarlanan "Emekli Cafe"nin yakında hizmete açılacağını duyurdu.

Kalkan, açıklamasında, “Tüm emeklerimizin istifade edebileceği 4A, 4B, 4C ,4D, kapsamında yani SGK, Bağkur, Emekli Sandığı ve Dul yetim aylığı alan emeklilerimizin istifade edebileceği mekan tüm Emekliler Derneği Burdur şube başkanlığımızın girişimleri ile Sayın belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz desteği ile en kısa zamanda emeklilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Bilindiği gibi belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz 65 yaş ve üzeri emeklilerimizin halk otobüsleri ile 2024 yılının sonuna kadar ücretsiz seyahat edebileceği imkanı sağlamıştır. Biz de tüm Emekliler Derneği Burdur Şube başkanlığı olarak belediye başkanımızı istek ve taleplerimiz konusunda ziyaret ettik. Burdur’da yaşayan emeklilerimizin vakit geçirebileceği, uygun şartlarda çay içebileceği, yemek yiyebileceği bir mekan olsun istedik. İstasyon çay bahçesinden talebimiz oldu. Sağ olsun kendileri bize daha önce çocuk oyun kulübü olarak kullanılan kapalı ve açık mekanı olan yeri tahsis etti. Şu anda çalışmalar son aşamasına geldi. İçerisinde kitaplık, günlük yerel gazeteleri okuyabileceği, dergi okuyabileceği ayrıca satranç ve tavla oynayabileceği imkanları sağladı. Çayın emekliye %50 indirimle verileceğini, restoran kısmında ızgara ve yemek çeşitlerinin %20 indirimli olarak emeklilerimize imkan sağlama sözünü verdi. Ayrıca Burdur’da yaşayan emeklilerimizi hafta sonları mümkün oldukça günübirlik Burdur ve çevresindeki kültür ve tarihi Turizm yerlerini gezebileceğimiz imkanı sağlayacağını söyledi. Türkiye genelinde 16 milyon Burdur genelinde de 70.000 emeklinin yaşadığını biliyoruz emekli ve birinci derece yakınlarının bu güzel mekandan istifade etmesi için gayret ve çabalarımızı sürdürüyoruz bir de bu imkanı tanıyan başta belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz olmak üzere personeline teşekkür ediyoruz.” dedi.

"Emeklilik bir lütuf değil, haktır," diyen Kalkan, emeklilerin insanca yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti ve tüm emeklileri derneklerine üye olmaya davet etti. Kalkan ayrıca, İstasyon Çay Bahçesi'nde emeklilere tahsis edilen alanın, dernek üyesi olsun ya da olmasın, tüm emeklileri kapsadığını vurguladı.

 

Haber Merkezi