Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA "DOĞANIN GİZLİ BAĞLAMLARI" PROJESİ BAŞLADI

BURDUR’DA

TÜBİTAK-4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, Burdur'da "Doğanın Gizli Bağlamları: Gözlemle/İlişkilendir/Kurgula/Oluştur" projesi başladı.

TÜBİTAK-4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, ülke genelinde yapılan 630 başvuru arasından desteklenmeye layık görülen ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Doğanın Gizli Bağlamları: Gözlemle/İlişkilendir/Kurgula/Oluştur” projesi, Burdur’da hayata geçti.

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan fen bilimleri öğretmenlerinin gözlemleme, ilişkilendirme, kurgulama ve oluşturma becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda öğretmenlere; iklim değişikliği, su kontrolü, susuz tarım uygulamaları, biyolojik çeşitlilik, arkeoloji, antik mimari, müzik, müze gezileri ve belgesel içerikleri gibi temalarla bağlantılı etkinlikler sunulacak ve bu bağlamlarda soru oluşturma becerileri kazandırılacaktır.

Proje sürecinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi de paydaş kurumlar olarak yer almaktadır. Proje, 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü düzenlenecek sertifika töreni ile sona erecek ve ülkemizin farklı illerinden gelen katılımcılara veda edilecektir.

Haber Merkezi