Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA DOĞALGAZ GÜNDEMİ

BURDUR’DA DOĞALGAZ GÜNDEMİ

MECLİS MABUL ETTİ

Yapılan oylama Bağlar, Hızır İlyas ve Menderes Mahallerinin bir kısmına doğalgaz yatırımın gelmesi CHP, Ak Parti, MHP ve İyi Partili belediye meclisi üyelerinin oy birliği kabul edildi.

Burdur Belediye Meclisi Menderes, Bağlar ve Hızır İlyas Mahallerinin bir kısmına doğalgaz boru hattı döşenmesi oy birliği kabul etti.

Burdur Belediyesi 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü Menderes, Bağlar ve Hızır İlyas mahallerinin bir kısmına doğalgaz yatırımı gelmesi için çok önemli bir karar daha aldı.  Burdur Merkezdeki 3 mahallenin bir kısmına doğalgaz boru hattı döşenmesi ile ilgili Burdur Belediye Meclisi’ne ek madde olarak 11’inci sırada görüşemeye alındı. O 3 mahallede mağduriyetlerin giderilmesi için Burdur Belediye Meclisi oy birliği ile kabul edildi.

ERCENGİZ: “O 3 MAHALLEDEKİ VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERİP, DOĞALGAZ (HİZMETİNDEN)  FAYDALANMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ.”

Madde hakkında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “Gündemimizin 11’inci maddesi yani ek gündem maddesi ile gündemimize almıştık. 7257 sayılı kanun ile bazı kanunlara değişiklik yapılmasına dair kanunun 7’inci maddesinin 8’inci bendinde 3794 sayılı İmar Kanunu kapsamında; yapı kayıt belgesi alan yapının bulunduğu bölgenin uygulama imar planı olmaması veya imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına planına uygun olarak açılmamış olması halinde, ilgili belediyenin meclis kararı alarak bu bölgelerde yapılacak şebekelerin yapım tarihinden 10 yıl içerisinde reklase edilmesi gerektiğinde, yatırımın reklase edilen kısmın tüm faaliyetleri üstleneceği taahhüt etmesi şarttı ile doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından bu bölgelere şebeke yatırımı yapılır ifadesi yer almaktadır. Burdur Merkez onaylı imar planı dışında yer alan Menderes, Hızır İlyas ve Bağlar Mahallesi’nin bulunduğu bölgelerde doğalgaz şebeke yatırımının yapılabilmesi hususunun görüşülmesi. Değerli arkadaşlar, özeti şu; doğalgaz yatırım firması diyor ki; ben imar dışı alanlara yatırım yaparım. Ancak siz buradaki yolları 10 yıl içerisinde değiştirmemeyi taahhüt ederseniz, değiştirirseniz de alt yapı yer değişimleri maliyetini üstlenirseniz diyor. Biz bunu ilk önce itiraz ettik. Dedik ki bizi bu iş ilgilendirmez dedik. Yalnız EPDK’nın böyle bir şartı var. Her halde EPDK, yüklenici firmaları burada bir garantiye almış. Bunu da yasa olarak düzenlemesini yaptırtmış. Bu manada başta hizmet alabilme şansımız yok değerli arkadaşlar.  Teknik arkadaşlarımızla görüştük. Bizim mevcut imar planımız dahil olmak üzere nüfus artışı veya şehrin ihtiyaçlarına baktığımızda bir 10 yıl içerisinde adı anılan bölgede İmar planı değişikliğinin öngörülmediğine dair ortak kanı oluştu. Böyle bir kanı oluştuğu için de bu şartı kabul edilerek o 3 mahalledeki vatandaşımızın mağduriyetini giderip, doğalgaz (hizmetinden)  faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü yapı kullanım belgesi ile zaten vatandaşımız, suyunu, elektriğini aldı. Dolayısı ile iskanı da aldı bizlerden yapı kullanım belgesi ile yani doğalgaz kullanımı vatandaşın hakkı diye düşünüyoruz. Bu şekilde bir talep oluşturuldu.” dedi. Maddesi belediye meclisi üyelerinin onayına sundu.

Halil İbrahim Kara – Hatice Nesibe Solak

 

Ak Parti Burdur Merkez Başkanı Hüseyin Okan:

“Merkezde 3 Mahalledeki Doğalgaz Sorunu Çözüldü”

Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan yaptığı yazılı basın açıklamasında:Burdur Merkez’de bulunan Menderes, Bağlar ve Hızır İlyas Mahallelerinde yapı izni olan elektrik ve su aboneliği bulunan vatandaşlarımıza 10 yıl süreyle yolları bozmamak şartıyla Burdur Belediyesinden AK Parti grubu olarak desteklerimizle oy birliğiyle çıkan Belediye Meclis kararıyla doğalgaz hizmetine kavuşacaklar. İktidara geldiğinde sadece bazı büyükşehirlerde bulunan doğalgaz hizmeti AK Parti hükümetimiz döneminde çoğunlukla il ve ilçe merkezlerinde hizmet vermeye başladı. Yakın köylerle ilgili yasal düzenlemeler görüşülmekte olup doğalgaz hizmetimizi tüm Türkiye’de yaşamaya başlanacaktır.” dedi. Haber Merkezi