Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA DA ÇİÇEKÇİLERDE MESAİ BAŞLADI

BURDUR'DA DA ÇİÇEKÇİLERDE MESAİ BAŞLADI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BURDUR ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNE HAREKET KATIYOR

    

1981’de Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen sıfatını resmen aldığı günün 100. Doğum yıldönümü olması sebebiyle her sene Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor.  Mustafa Kemal Atatürk’ün milleti için yaptığı devrimlerde en önem verdiği konulardan birinin eğitim olması, o yılların yıpratıcı şartlarına rağmen, eğitime olan desteğini bir an bile esirgememesine neden olmuştu.

Türkiye’nin her ilinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandığı gibi Burdur’da da bu özel gün heyecanla karşılandı. Yaklaşan bu özel gün sebebiyle çiçekçilik sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Burdur’da eğitim-öğretim gören her öğrenci bu özel günde çiçekçilere akın ediyor. Burdur’da Polen Çiçekçilik sahibi Murat Taşlıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajda 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin bilgiler aldık. Taşlıoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hangi çiçeklerin öğrenciler tarafından tercih edildiğini belirterek;  “Her özel günde satışlarda artış olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de satışlarımız oldukça artıyor. Öğrenciler daha çok bu özel günde karanfil, çeşitli çiçeklerden oluşan buket, gül, saksılı çiçekler tercih ediyor. Ekonomideki artış sebebiyle bizimde çiçeklerimizde artışlar oluyor her sektörde olduğu gibi.” İfadelerini kullandı.

  

"ÖZEL GÜNLERDEN ÖNCE SİPARİŞİN OLUŞTURULMASI TEK RİCAMIZ"

Çiçeklerin fiyatları hakkında bilgi veren Polen Çiçekçilik sahibi Murat Taşlıoğlu; ”Saksılı çiçeklerimiz 100 liradan başlıyor. Buketler ise 200-300 civarında.  Toplu alımlarda indirim yapmaya çalışıyoruz öğrencilerimize elimizden geldiğince. Bu gibi özel günlerde yoğunluğumuz fazla olduğu için siparişlerin daha önceden verilmesi siparişin müşteriye ulaşma aşamasında daha sağlıklı oluyor. Bu nedenle özel günlerden önce siparişin oluşturulması tek ricamız. “ sözlerine yer verdi.

“ÇİÇEKLERİN GÖLGE ORTAMDA BULUNMASI ÇİÇEKLERİN ÖMRÜNÜ UZATIYOR”

Çiçek sektöründe satışa sunulan çiçeklerin iç mekân çiçekleri olduğunun altını çizen Murat Taşlıoğlu çiçeklerin raf ömrünü uzatacak bilgilere de değindi. Taşlıoğlu; “Çiçekçiden alınan çiçeklerin yüzde doksanının güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Oda sıcaklığında kalması ve gölge ortamda bulunması çiçeklerin ömrünü uzatıyor.” Dedi.

MELİSA ADINISEVER-HALE PAK