BURDUR'DA BÖYLE FESTİVAL GÖRÜLMEDİ! GÜLLER, LAVANTALAR, BALON TURLARI, SU SPORLARI HAVADA UÇUŞACAK

Burdur’da Doğa ve Kültür Şöleni: DoğaFest Başlıyor
Burdur Valiliği tarafından organize edilen “DoğaFest”, 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında doğa, kültür, spor ve geleneksel yaşamı bir araya getiren etkinliklerle doğaseverleri buluşturacak. “Gönül Rotası Burdur” temasıyla düzenlenen festival, Burdur’un eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyor.
Festivalin ilk günü olan 30 Mayıs Cuma, Bucak/Karacaören bölgesinde saat 15.00’te yapılacak doğa yürüyüşüyle başlayacak. Ardından 16.00’da su sporları etkinlikleri gerçekleştirilecek. Günün kapanışı ise saat 18.00’de Sagalassos Antik Kenti’nde düzenlenecek “Antik Çağda Tütsü Kültürü Söyleşisi” ile yapılacak.
31 Mayıs Cumartesi günü, Burdur Karakent’te başlayacak etkinlikler ise sabah 10.00’da Lisina Gül Hasadı ile açılacak. Gün boyunca Lavanta ve Gül Tanıtım Merkezi açılışı, Avşar Tepesi’nde yamaç paraşütü gösterisi, antik çağlardan günümüze koku kültürü anlatımı ve Karakent Doğa Okulu etkinlikleri katılımcılarla buluşacak. Etkinlikler kapsamında; köylü pazarı, kadın el emeği ürünleri, folklor gösterileri, yöresel çalgılar eşliğinde müzik dinletileri, çocuk ve gençler için atölyeler ile sürpriz etkinlikler de yer alacak.
1 Haziran Pazar günü ise Yeşilova/Salda’da sabah 06.00’da balon turuyla güne başlanacak. Saat 11.00’de Salda Halk Plajı’nda spor etkinlikleri ve triatlon düzenlenecek.
DoğaFest, doğayla iç içe olmak isteyen herkes için eşsiz bir deneyim sunarken, Burdur’un turizm potansiyelini de ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Haber Merkezi