Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA BEYAZ LİSTELER KAZANDI

BURDUR’DA BEYAZ LİSTELER KAZANDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur Barosu’nda yapılan seçimlerde beyaz listeler kazandı. Seçimlerin ilki 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Burdur Barosu’nda yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçime beyaz liste ile katılan Avukat Ramazan Gedik yeniden başkan seçildi. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası’nda da tek liste halinde yapılan seçimde yeniden aday olan Hasan Yalçın Mecikoğlu’nun beyaz listesi kazandı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılan seçimlerin galibi 13 gruptan 12’sini alan mevcut yönetimin beyaz listesi oldu. Aynı gün yapılan Burdur Ticaret Borsası seçimlerini de mevcut yönetimin beyaz listesi kazandı.

Sonuçlara göre, 1-2 Ekim 2022 tarihinde yapılan 4 ayrı seçimin galibi de beyaz liste oldu.

BUTSO’DA ‘TECRÜBE KAZANDI’

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) seçimlerini beyaz liste ile seçimlere katılan mevcut yönetimin beyaz listesi kazandı. Büyük heyecana neden olan seçimlerde beyaz ve mavi olmak üzere 2 liste yarıştı. Tecrübeli ekibi ile Burdur ekonomisine yön veren her biri birbirinden çok değerli iş adamlarını 13 ayrı grupta beyaz listede buluşturan Yusuf Keyik, seçimlerde 12 grubu kazandı. Keyik, sadece 2’nci grubu 1 oyla ile kaybetti. Seçimlere mavi liste ile katılan Osman Dalgar’ın listesi 1 oy farkla yalnızca 1 gurubu kazanabildi.

-BAŞKAN KEYİK: “BURDUR KAZANDI” VURGUSU YAPTI

2 Ekim 2022 Pazar günü Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) 09.00-17.00 saatleri arasında BUTSO ana hizmet binasının 4’üncü katında Konferans Salonu’nda Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapılan seçim sonuçlarının alınmasının ardından Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize konuşan Başkan Yusuf Keyik: “Herkesin mücadelesi Burdur’a hizmet etmek. Üyelerimizi bize teveccüh etti. Tekrar sorumluluk aldık. Odaların sorumluluğu, yükü her geçen gün artıyor. Ben bunun farkındayım. Bu farkındalık ile odamızı bir adım daha nasıl ileriye taşırız bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Burada kazan kaybeden yok. Hepimiz kardeşiz.” dedi. Başkan Keyik konuşmasını tamamlamasının ardından tebrikleri kabul etti. Başkan Keyik’i ilk kutlayan eden mavi liste seçimlere katılan Osman Dalgar oldu.

-BUTSO’DA İŞLEYİŞ NASIL OLACAK?

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Kocasak verdiği bilgide; “Listeler askıya (3 Ekim 2022’de) askıya çıkacak. İtiraz olmaz ise kesinleştikten sonra komite üyeleri, meclis üyeleri kendi aralarında başkanını seçecek.” dedi.

İŞTE BUTSO SEÇİM SONUÇLARI

1. Grup beyaz: 26 / Mavi: 10

2. Grup beyaz: 28 / Mavi: 29

3. Grup beyaz: 63 / Mavi:  35

4. Grup beyaz: 107 /  Mavi: 48

5. Grup beyaz:  32  / Mavi: 12

6. Grup beyaz: 77 / Mavi:  48

7. Grup beyaz: 90 / Mavi:  22

8. Grup beyaz:  37 / Mavi:  22

9. Grup beyaz: 67 /  Mavi:  34

10. Grup beyaz: 77 / Mavi: 11

11. Grup beyaz: 47 / Mavi:  28

12. Grup beyaz:  22 / Mavi:  20

13. Grup beyaz: 41 / Mavi:   20

BTB’DE GÜNDÜZALP GÜVEN TAZELEDİ

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Seçimli Genel Kurulu 2 Ekim Pazar günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapıldı. Seçimli Genel Kurul’da 403 üyeden 277’si oy kullandı. Seçime, Mevcut Başkan Ömer Faruk Gündüzalp beyaz liste, BTB eski başkanı Yılmaz Başer ise mavi liste ile katıldı. Seçime beyaz liste ile katılan mevcut Başkan Ömer Faruk Gündüzalp 185 oy, mavi liste ile katılan Yılmaz Başar ise 87 oy aldı. Seçimde geçersiz 5 oy kullanıldığı bildirildi. Seçim sonuçlarına göre, mevcut Başkan Vet. Hek. Ömer Faruk Gündüzalp yeniden başkan seçildi.

“BİZİM İÇİN BEKLENEN BİR SONUÇTU”

BTB Seçimli Genel Kurulu sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi’ne konuşan Başkan Gündüzalp, “2. dönem hayırlı olsun. Bizim için beklenen bir sonuçtu, sürpriz değildi. Burada bizim üyelerimiz hem ilk dönemki çalışmalarımızın karşılığını vermiş oldular hem de bu verdikleri yetkiyle üzerimdeki sorumluluğu artırdılar. Hem üyelerimize hem Burdur’umuza hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki dönem hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz bir dönem olacak. Bununla ilgili tüm ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz. Şuanda yüzde 45’ini tamamladığımız Burdur için yıldız proje dediğimiz seans salonumuz var. Muhtemelen hazirandaki sezona yetiştireceğiz. Yetiştirdiğimizde artık Konya Borsası’ndaki hububat fiyatları değil Burdur Borsası’ndaki hububat fiyatlarını herkes öğrenebilecek. Üreticimiz sattığı ürünün fiyatında aldanıp aldanmadığını gayet iyi bir şekilde bilecek. Bu tamamlanacak. Bundan sonra da lisans depoculuğunu bu şekilde ortaya çıkarmamız lazım. Çünkü üreticinin ürününü değerlendirebileceği, depolayabileceği yer lisans depoculuğu. Bunun üzerine çalışacağız. Zaten ona başladığımız zaman da mısır kurutma tesisi beraberinde gelecek. Bunları gerçekleştirmiş olursak Burdur’daki özellikle bitkisel üretim tarafındaki eksikliği gidermiş oluruz. Borsa da asli görevini yerine getirmiş olacak. Bunun dışında da göreve geldiğimizden beri tüm arkadaşlar olarak hep üretim diyoruz. Üretim dedik ve hep üreticinin sorunlarını anlatmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de biz üreticinin gür ve cesur sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

BUCAK’TA MECİKOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine beyaz liste ile tek aday olarak katılan Hasan Yalçın Mecikoğlu yeniden başkan seçildi. Bucak TSO Toplantı Salonu'nda yapılan seçimlerde 8 meslek grubundan 334 üye oy kullandı. Seçimler sonrası sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan başkan Mecikoğlu: “Öncelikle seçime katılarak seçimlerin huzur içinde geçmesini sağlayan, seçim süresince yanımızda olan, seçime katılan ve katılamayan tüm üyelerimize, seçim boyunca görev yaparak seçim güvenliğini sağlayan tüm emniyet ekiplerine, seçimde görev alan ilçe seçim kurulu çalışanlarına, tüm basın mensuplarımıza, seçim süresince görevi layıkıyla yerine getiren oda personelimize ve tüm çalışanlarımıza, seçimi kazanarak yeni dönemde görev yapacak tüm komite üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Üyelerimizden aldığımız güçle hizmetlerimizi daha da üst seviyelere çıkartmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

AVUKATLARDA BEYAZ LİSTE KULLANDI

GEDİK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Burdur Barosu seçimleri 1 Ekim 2022 Cumartesi günü 11.00-17.00 saatleri arasında Burdur Belediyesi Sergi ve Kongre Salonu Anfi Tiyatro bölümünde 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapıldı. Tek liste,  tek adaylı yapılan seçimlerde sandık başına giden avukatlar beyaz oy pusulası kullandı. Katılımcı avukatların tamamının oyunu alan Av. Gedik,  tekrar Burdur Barosu Başkanı seçildi. Divan başkanlığını Avukat Kadir Karakurt’un yaptığı seçimlerde toplantı gündeminde bulunan maddeler tek tek okunup ibra edildi. 

“AVUKATLAR, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNE DESTEK VERMELİ VE BİRBİRLERİ İLE DAYANIŞMALIDIRLAR”

Toplantıda kısa bir konuşmada bulunan Başkan Gedik: “Avukatlık, ekonomik, hukuki ve idari yönden kuşatılıyor. Yürütme, idare, serbest avukatlık niteliğinin aksine yargının diğer kurulcu unsurlarına yaptığı gibi daha kontrol altında, daha idareye bağlı bir savunma mekanizması kurmaya çalışıyor. Bunlarla mücadele ediyoruz. Ama bununla mücadele etmenin yolu avukatların birbiri arasında dayanışması, barosuna güvenmesi ve Türkiye Barolar Birliğine güvenmesidir. Ne yazık ki örneklerle görüyoruz ki; en son aşamada bizim bizden başka dostumuz, barolardan ve Türkiye Barolar Birliğinden başka sığınacak limanımız yok. Bunu sık sık yaşayarak, görüyoruz.

 Bu nedenle yönetimlerde kimlerin olduğundan bağımsız olarak, gelip geçici görevler bunlar, avukatlar baroya ve Türkiye Barolar Birliğine destek vermeli ve birbirleri ile dayanışmalıdırlar. Ancak bu şekilde bu zinciri, bu kuşatılmışlığı kırabiliriz. Her gün hukukçulara hukuk öğretmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz, bize tekrar görev verdiğiniz takdirde iyi niyetli ve samimi olarak yine hukuk için adil yargı için çalışacağız. Hukukçulara hukuk anlatacağız. Ancak bir de dileğim var; Türkiye’deki hukukçuların bazılarına Allah hukuk versin.” diye konuştu.

İŞTE BURDUR BAROSUNUN YENİ YÖNETİMİ

Avukat Ramazan Gedik (Başkan) Av. Meltem Özdemir, Av. Ayşe Duman Çelik, Av. Tuncay Uysal, Av. Özge Özdoğan Örs, Av. Ali Özdemir, Av. Şeyda Öztaş Topçuoğlu, Av. Şevket Ceylan, Av. Şükrü Ergene, Av. Mustafa Çağlar Öcal, Av. Serpil Şener

DİSİPLİN KURULU: Av. Yusuf Kemal Öztürk, Av. Ferit Yılmaz, Av. Dürdane Özkan, Av. Kıvanç Kocabıyık, Av. Rabia Zorlu

DENETLEME KURULU: Av. Özgül Kızıltan Duran, Av. Ahmet Can, Av. Halise Pak Çakır, Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları: Av. İbrahim Şahin, Av. Hasan Kurt, Av. İsmail Özbek

 Halil İbrahim Kara – Mine Kaya