Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA BEBEĞİNİZ İÇİN ÜCRETSİZ SANAT ATÖLYESİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

BURDUR’DA BEBEĞİNİZ İÇİN ÜCRETSİZ SANAT ATÖLYESİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Burdur’da açılan Bebek Sanat Atölyelerine 9. aydan itibaren tüm bebekler katılabiliyor.

Burdur İl Halk Kütüphanesi’nde ‘Bebeğimle Kütüphanedeyim Projesi’ kapsamında açılan ‘Bebek Sanat Atölyeleri’ hız kesmeden sürdürülüyor. ‘Bebek Sanat Atölyesi’ etkinlikleri; kütüphane personeli tarafından gönüllülük esası ile sürdürülen proje kapsamında her hafta sonu Cumartesi günleri açılıyor.

Erken çocukluk döneminde kütüphane bilinci ve sevgisinin minik okurlara aktarılabilmesinin hedeflendiği proje kapsamında ilk olarak 18 – 24 aylık bebekler için daha sonra da 12 – 18 aylık bebekler için, geçtiğimiz Cumartesi günü ise 9 – 12 aylık bebekler için sanat atölyesi açıldı.

BURDUR’DA ÜCRETSİZ BEBEK SANAT ATÖLYESİ

Burdur’da ‘Bebeğimle Kütüphanedeyim Projesi’ kapsamında açılan atölyelerde bebekler, ebeveynleri eşliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirebiliyor. 9 – 12 aylık bebekler için düzenlenen sanat atölyesi kapsamında, anne – babalar ile bebekleri ilk olarak ‘hareketli bebek kitapları’ ile tanıştırıldı. Burdur İl Halk Kütüphanesi envanterine yeni katılan hareketli bebek kitaplarını inceleyen bebeklerin ebeveynleri, çocuklarının kitaplara beklediklerinden daha çok ilgi gösterdiğini söylediler. Kitap etkinliğinin akabinde poşet dosya içerisinde boyama etkinliği gerçekleştirildi. Bebeklerin yaşlarına uygun olacak şekilde duyusal gelişime katkı sunması hedeflenen etkinlikte ayrıca, bebeklerin ellerinin boya ile teması da önlendi.

9 – 12 ay Bebek Sanat Atölyesi etkinliği, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00’da Burdur İl Halk Kütüphanesi Atölye Salonu’nda yapıldı.

BEBEK ATÖLYESİ’NE KATILIM

Burdur İl Halk Kütüphanesi 9 – 12 ay Bebek Sanat Atölyesi için toplamda 3 kişilik kontenjan açıldı. Atölyeye katılacak bebekler, kütüphanenin sosyal medya hesaplarından yayımlanan çevrimiçi başvuruda bulunanlar arasından belirlendi. Başvurusu kabul edilen bebeklerin ebeveynlerine mesaj yolu ile geri bildirimde bulunuldu.

BEBEK SANAT ATÖLYELERİNE NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Burdur İl Halk Kütüphanesi bünyesinde açılan Bebek Sanat Atölyeleri’ne katılım için Kütüphanenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan atölye ilanlarında belirlenen katılım şartlarını sağlıyor iseniz aşağıdaki link aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.

BAŞVURU LİNKİ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzXQFD7thXzVTlPmMR_LF7CJ6Z4meq_YeD4xeoDxi3S3kiZw/viewform?pli=1

Mine KAYA