Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ASAYİŞ BERKEMAL

BURDUR’DA ASAYİŞ BERKEMAL

Burdur’da 10 günde; 8 hırsızlık olayı aydınlatıldı, 15 şüpheli ve çeşitli suçlardan araması olan 19 şahıs yakalandı. 16 kişi tutuklandı.

Emniyet ekipleri tarafından yapılan genel asayiş çalışmaları kapsamında, Burdur’da meydana gelen suç olayları aydınlatıldı. Konuya ilişkin Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 29 Nisan- 09 Mayıs 2022 tarihleri arasında çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda; 8 adet av tüfeği, 4 adet bıçak, 1 adet tabanca ve 6 adet fişek ele geçirilmiş ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan 3 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda;  Meydana gelen 8 hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve tespit edilen 15 şüpheli şahısın tamamı yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda; Farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda 19 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, 16 şahıs tutuklanmış, 3 şahıs serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Haber Merkezi