Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ALTIN PİYASASI

BURDUR’DA ALTIN PİYASASI

-Kuyumcu Arıkan, “Altın dünyanın değişmez tek para birimidir.”

Arıkanlar Kuyumculuk sahibi Fatih Mehmet Arıkan,  altın piyasası değerlendirmesinde bulundu. Kuyumcu Arıkan; altın yatırımlarında korku ve panik işlemi yapılmaması uyarısında bulunarak verdiği bilgilerin bir yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı.

Kuyumcu Arıkan gazetemiz muhabirine yaptığı konuşmada; “İşletmemiz 1995 yılında babam Bekir Arıkan tarafından açıldı. Ben ise 2000 yılında okul hayatımın bitmesinden sonra bu işi yapmaya başladım. 22 yıllık bir kuyumcu olarak altın yatırımlarına ilişkin tavsiye edebileceğim en önemli nokta, altın yatırımlarında korku ve panik işlemi yapılmaması gerektiğidir. Vatandaşlarımız eğer altın yatırımı yapacaklar ise kısa vadeli altın yatırımı yapmasınlar. Altın kısa vadede değil uzun vadede kazandıran bir yatırım biçimidir. Bu nedenle altın alacakların bunun bilincinde olarak böyle bir yatırımda bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca önümüz deki süreçte düğün merasimi yapacak vatandaşlarımıza da âcizane tavsiyem, fırsat buldukça altınlarını alıp kenara koymalarıdır. Zira altın o an için düşsün veya çıksın fark etmez birkaç sene sonra kullanılacaksa şimdiden alınması her halükarda kazandıracaktır.” dedi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Konuşmasının devamında altın piyasasının durumuna ilişkin bilgi veren Kuyumcu Arıkan; “Şu anda 24 ayar gram altın fiyatı 983 ile 988 lira civarında seyretmekte. Altın fiyatında şuanda dikkat edilmesi gereken seviyeler 24 ayarda üstte 990 TL altta da 940 TL civarlarıdır. Bu seviyeler önemli çünkü 990 TL üzerinde yukarı yönlü hareketler, 940 TL altında ise aşağı yönlü hareketler başlar.  Altının şuan için yukarı yönlü seyrettiğini söyleyebiliriz.  Bu noktada müşterilerimizin veya yatırımcılarımızın dikkat etmesi gereken en önemli husus, az önce de dediğim gibi korku ve panik işlemi yapılmamasıdır. Kısa vadeli olan işlemlerde kar veya zarar durumu her zaman söz konusu olabilir ama uzun vadede yatırımcılarımızın veya müşterilerimizin para kazanabileceğini düşünüyoruz. Çünkü dünyanın tek değişmeyen para birimi altındır. Bütün ülke para birimlerinin değer durumu değişebilir. paralar değer kaybedebilir, değer kazanabilir ama altın dünyanın değişmez tek para birimidir. Yatırımcılar için tek güvenli liman altındır. Altın yatırımını uzun vadeli olmak kaydıyla tüm yatırımcılara tavsiye ederim.” açıklamasında bulundu.

ALTIN PİYASASI DURGUN SEYREDİYOR

Geçen sene çeyrek altın 800, 900 Lira civarındaydı bu sene 1600 Lira civarında. Altın fiyatlarında yüzde yüze yakın bir artış görüldü. Bundan mütevellit gerek yatırım için olsun gerekse düğünler için olsun altın alımı biraz düştü. Çeyrek altın alacak olan gram altına, yarım altın alacak olan çeyrek altın almaya başladı. Satışlarımızın azalması enflasyonun yüksek olmasına bağlanabilir. Çünkü satışlarımız sadece altına kıyasla düşünülemez. Yani altın 2 kat çıktı diyelim ve gelirlerde 2 kat arttı diyelim, altın alışverişi sadece bu ikisine bağlı olsaydı satışlarımız aynı kalırdı ama bunun dışında petrol fiyatları yükseldi, gıda fiyatları yükseldi, enerji tüketim fiyatları yükseldi. Hepsi aynı anda yükseldiği için bizim satışlarımızda da azalma oldu. Yani vatandaşların alım gücünün değişmesi altın satışlarının da değişmesine neden oluyor. Şuan için düğün sezonu yaklaştığından ufak ufak kıpırdanmalar var fakat dediğim gibi miktarlarda biraz düşmeler söz konusu. Herkes bütçesine göre adette ve gramda azalmaya gitti. Satışlarımızda gramaj olarak azalma olduğu için kar marjlarımız da önceki yıllara göre daha düşük bu nedenle biraz zorlanıyoruz ama yine de diğer sektörlere görece daha iyi durumdayız diyebilirim.” dedi.

Mine KAYA