Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA ADEM PROJESİ KURSİYERLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

BURDUR'DA ADEM PROJESİ KURSİYERLERİNİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Burdur’da, Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü’nün katkılarıyla faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından düzenlenen kermes, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bugün saat 10.00-17.30 arasında ziyaretçilere açık olan kermeste, ADEM Projesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi ve satışa sunuldu. Valilik ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından sağlanan malzemeler, kursiyerler tarafından özenle hazırlanarak çeşitli hediyelik eşya, el işi ürünleri ve tablolar haline getirildi. Kursiyerler hem kendi yeteneklerini sergileme hem de aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı buldu.

  

  

“AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK OLMASI AMACIYLA DÜZENLEDİK”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür Vekili Uğur Yurdusever, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada,  “Sayın Valimiz Dr. Türker Öksüz beyin talimatlarıyla Mayıs ayında açmış olduğunuz Aile Destek Merkezi'mizin 1.Etap Kursları'nın sonuna geldik. Kursiyerlerimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mızdan yardım alan dezavantajlı kitleler. Kermesi bu kişilerin aile bütçelerine destek olmak amacıyla düzenledik. Bu ürünlerin ham maddelerini Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak biz aldık. Kursiyerlerimizin satışa sunduğu ürünlerin paraları kendilerinde kalacak. Bu sayede aile bütçelerine destek olmuş olacaklar. Satamadıkları ürünleri ise biz kendilerine hibe edeceğiz." diyerek 2.Etap kurslarının Ekim ayında başlayacağını da duyurdu.

  

  

Kermeste ziyaretçiler, ürünlerin yapım aşamaları hakkında bilgi edinme ve kursiyerlerle sohbet etme fırsatı buldu. Aile Destek Merkezi kursiyerleri tarafından açılan kermes, bugün saat 17.30’a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek.

Melisa Adınısever