Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ADANA SOFRASI AÇILDI

BURDUR’DA ADANA SOFRASI AÇILDI

Açılış töreninde konuşan Başkan Ercengiz: “Antalya’ya gelen 20 milyon yabancı turistin  bir kısmının en azından günü birlik turlarla Burdur’a getirilmesi Burdur’daki hizmet sektörüne katkı sağlayacaktır.” dedi.

Girişimci iş insanı Zekeriya Gaygısız, Çeşmedamı Mahallesi Akkanat Sokak N0: 16  Burdur Belediyesi katlı otopark yakınında Adana Sofrası Restoranını tüm Burdurluların hizmetine sundu. Haftanın 7 günü sabah 10.00, gece 23.00 saatleri arasından hizmet verecek Adana Sofrası’nda ızgara çeşitleri, lahmacun, pide, çorba  ve tatlı çeşitleri menüleri arasında bulunuyor. Özel günlerde toplu siparişlerin de alındığı Adana Sofrası’nın açılışı 29 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 12.30’da yapıldı.

İşletme sahibi Zekeriya Gaygısız, açtığı Adana Sofrası’nın açılış kurdelasını  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Harun Çelik, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Okan, iş insanı Ali Evren ile birlikte açtı.

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali  Orkun Ercengiz; “Burdur her geçen gün hizmet sektöründe kendini geliştiriyor. Bugün 25 bin öğrencisi ve gelip-giden asker potansiyeli ile dışarıdan sürekli misafir ağırlayan bir şehir.

“ANTALYA’YA GELEN 20 MİLYON YABANCI TURİSTİN  BİR KISMININ EN AZINDAN GÜNÜ BİRLİK TURLARLA BURDUR’A GETİRİLMESİ BURDUR’DAKİ HİZMET SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Dün bir sevindirici bir haber daha aldık. Mars Gezegenine benzemesi nedeni ile zaten daha öncesinde Salda Gölü çok konuşulan bir yerdi. Dünya jeoloji Kongresi’nde Salda’ya özel misyon yüklendi. Dünya’nın  en önemli 100 jeolojik Mirası listesine eklendi. Buda bende Burdur’un yeniden Dünya gündemine taşıyan ve ilgi odağı alan haline döndürebilecek alan haline dönüştürebilir. Bizim bu değerlendirmemiz gerek. Özellikle Antalya’ya gelen 20 milyon yabancı turistin  bir kısmının en azından günü birlik turlarla Burdur’a getirilmesi Burdur’daki hizmet sektörüne katkı sağlayacaktır.

İstihdam sağlayacaktır. Sürekli şikayet edilen işsizliğe de belki bir nebze çözüm bulacaktır.  işin özeline geldiğimizde Zekeriya Gaygısız öncesinde cafe sektöründe yatırım yaptı. Ben zaman zaman kendisini ziyaret ettiğimde bu işi iyi yaptığını gördüm. Tahmin ediyorum bu sektörde de kendine göre bir takım yeniliklerle Burdur’a önemli bir hizmet alanını kazandıracaktır. Allah hayırlı  ve uğurlu etsin. Bol ve bereketli kazançlar dilerim. Gönlümüz isterdi kalıcı ve daim olsun. “ dedi.

DUA EDİLDİ

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından dua yapıldı.

İKRAMLARDA BULUNULDU

Adana Sofrası açılışı ikramlar ile son buldu.

Halil İbrahim Kara