Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA AÇILAN ÇÖLYAK ATÖLYESİ’NDE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİLECEK

BURDUR’DA AÇILAN ÇÖLYAK ATÖLYESİ’NDE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİLECEK

Burdur Valiliği, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü kordinesinde Burdur Halk Eğitim Merkezine Hayırsever Ahmed Baraka tarafından Çölyak Atölyesi açıldı.

Çölyak Atölyesi’nde Burdur’da bulunan yaklaşık 150 çölyak hastası için glütensiz ekmek üretimi yapılacak.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci açılışta yaptığı konuşmada hayırsever iş insanı Ahmed Baraka’dan bahsederek:

“Ahmed abi 1973 yılında ilk defa Burdur’a geliyor. Kendisi Ortadoğu teknik üniversitesinde staj için geliyor buraya. Burada eşi rahmetli Aysun ablayla tanışıyor. 2024 Ocak ayında Aysun ablayı kaybediyoruz. Onun hatırasına bir çölyak atölyesi yapma fikri oluştu. Bu projede hem fikir olduk. 45 gün içerisinde hızlı bir şekilde hazır bir hale getirdik. İlimizde de 150 tane çölyak hastamız var. Bu bölgede en yakın çölyak üretim merkezi Antalya’da dolayısıyla hastalarımızın hızlı ve taze bir şekilde ürünlere ulaşma konusunda bir takım sıkıntılar yaşıyorlardı. İnşallah bu üretim tesisiyle birlikte hem taze hem de ekonomik bir üretim anlamında hastalarımız ulaşabilecekler.” İfadelerini kullandı.

Ahmed Baraka teşvikleri için Vali Türker Öksüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’ye teşekkür ederek: “keşke benim elimden daha fazlası gelseydi. İyi bir şey yaptığımı düşünüyorum çok mutluyum. İnşallah faydalı olur.” Sözlerine yer verdi.

VALİ ÖKSÜZ: “BURADA ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN ŞİFA KAYNAĞI OLMASINI DİLİYORUM”

Burdur Valisi Türker Öksüz Çölyak Hastaları için hizmet verecek olan tesisin Halk Eğitim Merkezinin bünyesinde kurulmuş olmasından memnuniyet duyduğuna değinerek: “Burdurlu bir hayırseverimiz ahmed Baraka’nın büyük bir katkısı var öncelikle ona teşekkür ediyoruz. İlimiz adına Çölyak hastlarımıza katkı sağlayacak. Onların beslenmesi için çok önemli olan bu tesiste üretilecek olan ürünleri burada üretilerek hastalarımıza istifade sunmasına imkan verdiği için tabi ki kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Yakın zamanda kaybettiği eşine Allah’tan rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin. Onun adına burayı kendisi yaptırdı. İnanıyorum ki buradan hizmet alacak hastalarımız eşine de dua edecekler ve çok hayırlı bir iş bu şekilde de meydana gelmiş olacak. Tabi çölyak hastalarımız için burada unlu mamuller üretecek tesisin olması birkaç açıdan önemli. Bunları tabi Burdur şartlarında bulmak çok zor oluyordu elbette. Hem dışarıdan çevre illerden bunu bulmaları gerekiyordu. Hem de tabi bulunca da onları buraya getirmek hem maliyetli hem de çeşitli zorluklar içeriyordu. Halk Eğitim Merkezimizin bünyesinde bunu üretmek onlar için de büyük kolaylık olacak. Ben buradan hizmet alacak bütün çölyak hastalarımıza da buradan üretilen ürünlerin şifa kaynağı olmasını diliyorum. Tekrar Hayırseverimiz Ahmed Baraka’ya teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimiz böyle bir tesisin olması da devamlılık açısından sürdürülebilirlik açısından da çok önemli. Burada kursiyerleirmiz var, usta öğreticilerimiz var. 2023-2024 yılı döneminde de burada 17 bine yakın kursiyerimiz eğitim gördü. Bu da bir eğitimin parçası aynı zamanda ve Halk Eğitim Merkezimizin halkımızın hizmetinde olduğu, onların eğitimleriyle her açıdan yetiştirilmeleriyle ilgili çok önemli işler gördüğünün  kanıtı.” dedi.

ÇÖLYAK HASTASI FUAT TEZCAN: “ÇÖLYAK HASTALARIMIZ HER GÜN SICAK EKMEK ALABİLECEK”

Çölyak Hastası Fuat Tezcan, Burdur’da yaklaşık 20 yıldır bunun için uğraştıklarını ilk başlarda 5-6 çölyak hastasının bulunduğunu ve bu sayının yıllar geçtikçe arttığına değinerek: “sesimiz belli bir şekilde duyurabiliyoruz. Çölyak Hastaları Derneğimizi 2 ay önce kurduk. Sağ olsun Hayırsever Ahmed Bey tarafından atöylemiz açıldı. Bu da bizim için bir hayaldi. Hayalimiz gerçek oldu. Çölyak hastaları için olan fırın yaşam kalitemizi yükseltecek. Her gün en azından çölyak hastalarımız sıcak ekmek alabilecek. Biz Burdur’da sıcak ekmek alamıyorduk. En azından şimdi sıcak ekmeğimiz çıkacak. Bunun için çok sevinçli ve mutluyuz inşallah devam eder. Daha önce Antalya’dan geliyordu ekmeklerimiz kargo ücretiyle beraber maliyeti yüksek oluyordu.”  Şeklinde konuştu.

Açılış sonrası Burdur Valisi Türker öksüz ve protokol üyeleri tarafından hayırsever Ahmed Baraka'ya plaket takdim edilmesinin ardından glütensiz ürün yapım aşaması ve üretilen ürünler hakkında bilgi verilmesi sonrası çölyak hastası katılımcılara üretilen ürünlerden ikram edildi.

 

 

Hale Pak