Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 6 ŞUBAT DEPREMLERİ RESİM SERGİSİ AÇILDI

BURDUR’DA 6 ŞUBAT DEPREMLERİ RESİM SERGİSİ AÇILDI

Burdur’da 6 Şubat 2023 depremleri Resim Sergisi açıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılında 11 ilimizde meydana gelen depremlerin 1’inci yıl dönümünde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda “6 Şubat Depremi Resim Sergisi” açıldı. 6 Şubat 2024 Salı günü saat 14.00’da açılan sergi gün boyu açık kaldı.

Burdur Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü katkıları ile açılan sergi alanında Arama Kurtarma Malzemeleri de sergilendi. Toplam 120 resmin bulunduğu sergide son yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yapılan arama kurtarma çalışmaları ile Burdur İl Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi’nin deprem bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda yaptığı ürünlerin fotoğrafları sergilendi.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Yasin Özcan,  İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, Burdur Defterdarı Naci Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz,  kamu kurum ve kuruluşları daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, öğretmen ve öğrencileri ile Burdur halkı sergide yer alan fotoğrafları tek tek incelediler.

Sergi alanında depremde hayatını kaybedenleri anmak adına helva dağıtımı da gerçekleşti. Helva dağıtımını Vali Türker Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik birlikte yaptılar.

H.Nesibe Solak - Halil İbrahim Kara