Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 40 BİN 479 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

BURDUR’DA 40 BİN 479 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

Burdur’da 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde 40 bin 479 öğrenci 9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak.

Ağustos ayı Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantı’nda konuşan Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz  2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Vali Öksüz konuşmasında:"9 Eylül Pazartesi günü Ülkemizde okullarımızın açılacak olması nedeniyle gerekli tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Her okul, her çocuğumuz bizim için önemli, her okul bizim için eşit, ayrım yapmadan her çocuğumuzu ayrı ayrı önemsiyoruz.

İlimiz genelinde toplam 40.479 öğrencimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim öğretim hayatlarına devam etmeleri, suça karışmalarının önlenmesi ile okul çevresinde suç ve suçlularla mücadeleye yönelik, toplam 244 okulda (ilkokul/ortaokul/lise) görevlendirilen 10 sabit okul kolluk görevlisi ve 224 güvenlik koordinasyon görevlisi ile 425 yaya ve 87 motorize ekiplerimizce gerekli tedbirler alınmıştır.” dedi.

Vali Öksüz konuşmasının devamında, Çocukların  eğitiminin güvenli bir ortamda sağlanabilmesi önem arz ettiğini, bu alandaki hizmetlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Emniyet ve Jandarma görevlilerince hassasiyetle ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi. 

 (arşiv)

Hale Pak