Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA 3 BİN 408 DEPREMZEDE KURUM YURTLARI VE EVLERDE MİSAFİR EDİLİYOR

BURDUR'DA 3 BİN 408 DEPREMZEDE KURUM YURTLARI VE EVLERDE MİSAFİR EDİLİYOR


Geçtiğimiz Pazartesi günü 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm ülke genelinde deprem yaralarının sarılması için canla başla çalışılıyor.

İlimizde de Burdur Valiliği öncülüğünde başlatılan ayni ve nakdi bağışlar tüm hızıyla devam ediyor. Cebinde, evinde, işyerinde, kasasında ne varsa 2’sini depremzedelere, 1’ini kendisine ayıran Burdur halkı, evinde, yurdunda da depremzedeleri de misafir ediyor.
Burdur Valiliği’nden edinilen bilgiye göre. 14 Şubat 2023 saat 15.00 itibari ile 2 bin 157 depremzedenin Burdur’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında, özel, tüzel ve şahısların ev yurt ve apartlarında ise bin 251 depremzedenin misafir edildiği öğrenildi.
DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN SAĞLIK PERSONELİ SAYIMIZ
Burdur Valiliğinden dün saat 15.00 tarihi itibari ile deprem bölgesinde 4’erli grup 3 UMKE ekibi olmak üzere aktif olarak 150 sağlık personelimizin görev yaptığı öğrenildi. Sağlığımız, canımız ve kanımız için canla başla çalışan sağlık personeli deprem bölgesinde görev yapan diğer ekiplerle iş birliği yapmış, enkaz altından yurttaşlarımızı kurtarmışlardı.
35 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VE 8 YAVRUMUZ MİSAFİR EDİLİYOR
Öte yandan edindiğimiz bilgilere ilimizde misafir edilen depremzedeler arasında 35 engelli vatandaşımız ile devlet koruma ve himayesi altında bulunan 8 yavrumuzun devletimizin ilgili kurumlarında yerleştirildiği öğrenildi. Halil İbrahim Kara