Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

BURDUR’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

BURDUR ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KARŞILANDI

Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende  İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda tören devam etti.

  

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan salon programında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

Öğretmenlik mesleği, yarınları kendinden tükenerek büyütmektir. Koca bir neslin damarlarında yer alan umuda, sevgiye, saygıya ve insan olmaya dair alınan nefestir.  Sadece vatan için, şartlar ne olursa olsun, mücadele etmektir.  Zamansız ve mekansız hizmet vermektir. Ömür boyu öğrenci kalmak, öğretirken öğrenmektir.

Hepimizin bildiği gibi; değişmeyen tek gerçek değişimdir ve bu gerçeğin en yakın takipçisi eğitimdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Devletimiz ve Bakanlığımız olarak çağın nabzını tutan ve milli değerlerimiz doğrultusunda belirlenen eğitim hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz. Çünkü biz, mesleğini yaşayan öğretmenlerimizle yol alıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Müdür Özdemirci konuşmasının sonunda tüm öğretmenlerinin öğretemnler gününü kutlayarak konuşmasını şöyle sonlandırdı: “24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlerimize huzur dolu bir yaşam diliyor, Türkiye’mizin yarınlarının mimarı kıymetli meslektaşlarımın, Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla kutluyor; Hepimize Saygılar sunuyorum” dedi.

ÖDÜLLERİN VERİLMESİ

Burdur merkezde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Burdur Valiliği tarafından ödüllendirildi.

Resim yarışmasında ilkokul kategorisinde dereceye giren Defne Sare Yücedağ, Şerife Nisa Çüner, Elif Berra Yıldırım’a ödülleri Vali Vekili Yunus Emre Akpınar tarafından verildi.

Şiir yarışmasında ortaokul kategorisinde dereceye giren Zeynep Gumba, Mehmet Burak Bayraktar, Zeynep Cemre Şahin’e ödülleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından verildi.

Kompozisyon yarışmasında lise kategorisinde dereceye giren Cemre Ekin Putgül, Ayşe Nur Yağız, Asya Yoldaş’a ödülleri Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara tarafından verildi.

YEMİN TÖRENİ

Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşirken, programın devamında Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim dalı öğretmen ve öğrencilerinin müzik dinletisi yapıldı.

Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref belgeleri takdim edilerek program son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

MELİSA ADINISEVER-HALE PAK