Flaş Haber Yeni

Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl bir dizi programla kutlanıyor

Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl bir dizi programla kutlanıyor

-Burdur’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, hafta boyunca sürecek bir dizi programla kutlanmaya başladı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle haftalık kutlama programı organize edildi. Kutlamalar kapsamında ilk olarak 22 Kasım Salı akşamı yapılması planlanan “Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu Müzik Dinletisi” Gaziantep Karkamış’taki roket saldırısı nedeniyle iptal edildi. Öğretmenler Günü kutlama programları, bugün Öğretmenevi’nde açılan “Öğretmenler Günü Sanat Sergisi” ile başladı. Serginin açılışı; Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, protokol üyeleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi ve ASO müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen sanat sergisi, yarın da ziyaretçilere açık olacak.

Öğretmenler Günü kutlama programlarına ilişkin gazetemiz muhabirine konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman; “Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü programımızı, birbirini tamamlayan birçok programlar zinciri oluşturarak gerçekleştirmek istedik. Hafta boyunca sürecek programlar bugün itibariyle başladı. Programlarımızla, öğretmen arkadaşlarımızın kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamların oluşturulmasını istedik. Öğretmenlerimizin çocuk yetiştirmesi üzerindeki mevcut olan durumunu fidan dikimiyle sembolleştirmek istedik. Uzun yıllar ülkemizin kalkınmasında gelişmesinde destek olan emekli öğretmen arkadaşlarımızın ziyaretini gerçekleştirmek istedik. Öğretmen arkadaşlarımızın kendilerini iyi hissedebilecekleri, motivasyonlarını güçlendirebilecekleri etkinliklere öncelik verdik. Bu arada şehit öğretmenlerimizi unutmadık, şehit öğretmenlerimiz için de Cuma günü Ulu Camii’nde Cuma Namazı’na müteakip mevlid programımız olacak. Aday öğretmenlerimizi de unutmadık, aday öğretmenlerimizin yemin törenini ve meslekte uzun yıllar emek vermiş öğretmen arkadaşlarımızın hizmet şeref madalyalarının takdimi gibi bir dizi etkinlik gerçekleşecek. Öğretmenlik camiasının ne kadar önemli olduğunu zaten toplum biliyor. Bizim hedefimiz burada aslında şu; bizler çocuklar ve gençler için buradayız. Çocuklar ve gençler için paydaşlarla beraber kurumsal işbirlikleriyle beraber neler yapabiliriz? Aslında bunu ortaya koymak istiyoruz. Son olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü bize armağan eden ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de unutmamak lazım, ruhu şad olsun. Böyle bir günü hem bize hem de çocuklarımıza bahşettiği için ben tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, beraberindeki öğretmenlerle birlikte bugün, vefat eden öğretmenlerin kabirlerini ziyaret etti. Kabir ziyaretlerinin akabinde Öğretmenler Günü Sanat Sergisi açılışına katılan Müdür Kakırman, daha sonra Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevinde kalmakta olan emekli sınıf öğretmeni Ramazan Uysal’ı ziyaret etti. Kutlamalar kapsamında ayrıca, Büğdüz’de bugün saat 13.30’da fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programları yarın ise Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Çelenk Sunma Töreni ile devam edecek. Çelenk Sunma Töreni’nin akabinde Valilik makamı ziyaretinde bulunulacak. Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Öğretmenler Günü Kutlama Programına geçilecek. Öğretmenler Günü kutlama programları, şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimiz için okutulacak Mevlid-i Şerif programı ile sona erecek. Mevlid-i Şerif programı, 25 Kasım Cuma günü Merkez Ulu Camii’nde Cuma Namazı sonrasında gerçekleştirilecek.

Mine Kaya