Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 23 PROJENİN İHALESİ YAPILDI

BURDUR’DA 23 PROJENİN İHALESİ YAPILDI

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Mart 2024 Pazar günü Burdur'a geldi, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Burdur’un 4’üncü milletvekili ve fahri hemşerisi olmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekleyen önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Burdur’da  23  baraj ve gölet projenin ihalesini yaptık. Dolayısıyla Burdur, barajlar ve sulamalar ile alakalı bir merkez oldu. Hakikaten Burdur'a da bu yakışıyordu. Ayrıca Burdur'un içme suyu yoktu. Dediler ki: “Bize içme suyu getir.” Yılda 10 milyon metre küp Burdur şehir merkezine içme suyunu biz getirdik.  Allah’a şükür. Ayrıca Burdur’da dereler vardı yapılmamış, Biz bütün dereleri, Burdur ili içindeki 125 tane dereyi ıslah ettik, köprülerini yaptık.” dedi.

“BURDUR UNUTULMUŞTU”

Bakan Eroğlu, “Burdur daha önceki hükümetler zamanında unutulmuştu. Burdur ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde hatırladı ve Burdur’a geçen yılın rakamlarıyla 61 milyar TL, 61 kat trilyon merkezi yönetim yatırımı yapıldı. Neler yapılmadı ki, Burdur yatırımlara doydu ama ben gurur duyuyorum.” diyerek şu sözleriyle devam etti: “Benim bakanlığım döneminde gerek DSİ olsun, su, tarım, orman vesaire konularında en büyük yatırımı biz yaptık. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Daha çok yapacağız inşallah birlikte, şimdiye kadar yaptık ama Burdur’un daha da gelişmesi lazım. Özellikle bu bölgenin incisi olması lazım. Turizm açısından, hayvancılık açısından, tarım açısından, sanayi açısından mutlaka Burdur’u çok daha ileri noktalara taşıyacağız” sözlerini vurguladı.

https://www.cagdasburdur.com/onceki-donem-orman-ve-su-isleri-bakani-burdura-geldi-33156

H. Nesibe Solak