Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 2000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

BURDUR’DA 2000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Dünya genelinde her yıl 21 Mart'ta ormanların önemi ve korunması gerekliliği vurgulanırken, Türkiye'de de bu anlamlı gün çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Burdur’da “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında Sedir, Ihlamur, Fıstık Çamı, Diş Budak, Akçaağaç, Zeytin, Atkestanesi, Gül, Mazı, Lavanta, Zeytin ve benzeri türlerden fidanlar toprakla buluştu.

Burdur Valiliği ve Burdur Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Küllerinden Doğan Ormanlar” programı 21 Mart 2024 Perşembe günü saat 11.00’da Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.  Yedi dekarlık alanda 2000 adet fidanın toprakla buluştuğunu ifade eden Vali Türker Öksüz, bu anlamlı etkinliğin çevrenin korunması, erozyonun kontrolü ve daha yeşil bir çevrenin gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Öksüz konuşmasında;

“Dünya Ormancılık Günü kapsamında güzel bir tören yaptık. Yedi dekar alanda 2000 adet fidanı toprakla buluşturduk. Bunların içerisinde çam ağaçları, zeytin fidanları var. Fidan dikimi gerçekleştirdiğimiz Burdur Hilmi Hafize Evin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bu bölgenin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması hem de ülkemizin ilimizin ihtiyacı olan çevrenin korunması erozyonun kontrolü ve daha yeşil daha güzel bir çevreyi gelecek nesillere aktarmak için yaptığımız çok önemli bir faaliyet. İnşallah buradaki fidanlar geleceğe nefes olacak. İleride bu bölge daha da yeşillenecek. Daha temiz daha ekolojik açıdan dengeli bir çevreye de böylece katkıda bulunmuş olacağız. Bozulan iklim dengesin tekrar düzelmesine katkıda bulunmuş olacağız. Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze, Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Buraya katılan tüm kamu kuruluşlarımıza, yöneticilerimize ve öğrencilerimize, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

MELİSA ADINISEVER