BURDUR'DA 20 YILDIR YOL KENARINDA 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VEREN OTO ELEKTİRİKÇİ: EKREM ÇAN

BURDUR'DA 20 YILDIR YOL KENARINDA 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VEREN OTO ELEKTİRİKÇİ: EKREM ÇAN

Ekrem Çan, Burdur’da 7 gün 24 saat hizmet yol kenarından oto elektrik hizmeti veriyor.

Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi karşısında hizmet veren Ekrem, elektrik aksamından dolayı yolca kalan araç, kamyon ve kamyonet sahiplerinin imdadına koşuyor. Her türlü motorlu araçların akümülatör dahil elektrik hizmeti veren Ekrem Çan, araç sahiplerinin en fazla neye dikkat edilmesi gerektiğini, yola çıkmadan önce ne yapmamız gerektiğini söyledi.

Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize röportaj veren Ekrem Çan usta: “Araç sahipleri araçlarına bilmeden önce büyük farları ve küçük farları 4'lü sinyalleri yakarak aracın trafiğe çıkmasını hazır olduğunu bildikten sonra 4 lastikleri de kontrol edip emniyet kemerini bağlayıp yola çıkmalarını tavsiye ederim. Şayet aracın çalışması için marş basmıyor ise akümülatörün kutup başlarını güzelce temizlemeli. Her aracın aküsü mutlaka ve mutlaka kış gelmeden ustasına kontrol ettirilmelidir.” diye konuştu.

EN ÇOK ARIZA NELERDİR? NEDEN KAYNAKLANIR?

Araçlarda elektrik arızasının neden kaynaklandığını paylaşan Ekrem Çan; “Araçların tavan lambalarına açık koyup akü bittiği zamanda çok arıza verir. Bir de bir gün önceden lambaları açık olması ertesi günü arabaların çalışmaması neden olur."

MESLEKTE 46’NCI YILINI DOLDURDU

 Meslekte 46’ncı yılını doldurduğunu sözlerine ekleyen Ekrem Çan usta, “Memleketi Yeşilova Büyükyaka köyünden Burdur'a 1971 yılında göç ettim. Burdur’da İbrahim Çakmakoğlu ve Osman Kılınç rahmetli ustamın yanında 4 yıl çalıştıktan sonra 3 yıl da Isparta'da çalıştım.  Daha sonra tekrar Burdur’a geldim. Burdur’a dükkân açtım 1978 yılından beri dükkân çalıştırmaktayım. Halen daha 20 yıldır da yol kenarında 24 saat hizmet veren oto elektrikçilik yapmaktayım. Yol kenarında emniyetin atış poligonunun kenarında hizmet vermekteyim, 7 gün 24 saat üzerinde oto elektrik ve akü işleri yapmaktayım. Bu bölgede benden başka 7 gün 24 saat hizmet veren yok.” dedi.

ARACI YOLDA KALDI, 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERMEYE KARAR VERDİ

“Burdur’da 7 gün 24 saat hizmet vermek nasıl aklınıza geldi?” sorumuzu da yanıtlayan Ekrem Çan usta: “Bir gün kendim aracımla yolda kaldım (1980). Arabam arıza yaptı, baktım geceleri de tamirci ihtiyaç var. O gece belki 15 kadar tamirci aradım hiç kimse geceleyin yola gelmedi. İşte o an o gece 7 gün 24 saat hizmet vermeye karar verdim. Hem işimi yaptım, hem para kazandım. Hem de en önemlisi yolda kalanların duasını aldım. Onların duaları ile bugünlere kadar geldim." dedi.

NE ZAMAN DİNLENİYORSUNUZ? HİÇ UYUMUYOR MUSUNUZ?

“Haftanın 7 günü hiç dinlenmeden nasıl çalışıyorsunuz, ne zaman uyuyorsunuz?” sorumuzu yanıtlayan Ekrem Çan usta: “İşyerimde dinleniyorum. İşyerine gelen müşteriler beni uyandırır. Ya da telefon açar, ben uyanırım. Bu şekilde hizmet veriyorum.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara