Flaş Haber Yeni

 BURDUR’DA 150 PROFESYONEL GÖNÜLLÜ İLE BURDUR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULDU  

 BURDUR’DA 150 PROFESYONEL GÖNÜLLÜ İLE BURDUR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULDU  

Burdur İtfaiyesi, 150 gönüllü personel ile Burdur Belediyesi Arama Kurtarma ekibi kurdu. Burdur Belediyesi Arama kurtarma ekibi, bugün saat 14.00’da ekibe özel kurulan platformda eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Burdur İtfaiyesi, 6 Şubat depremlerinde edindiği tecrübe ile 18 gönüllüden oluşan bir arama kurtarma ekibi kurmak için çalışmalara başlamıştı. 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından farklı iş kollarında çalışan toplam 150 personelden oluşan Burdur Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAK), 40 yaş altı belediye personelinden ve gönüllülerden oluşuyor. İlerleyen zamanlarda belediye personeli bünyesinde 250 kişilik bir ekip olacak olan BAK, 4 ay boyunca yaklaşık 50 saatlik bir teorik eğitim aldı.

Bu eğitimlerin ardından eğitim tatbikatı ile uygulamalı eğitimlere başladı. Burdur Belediyesi’ne ait Sultandere Kampüsü’nde gönüllüler için düzenlenen eğitim platformunda itfaiye ekipleri farklı konularda eğitim verdi. Üniversite stajyerleri de gönüllülerle birlikte deneyim kazanmak amacıyla eğitimlere katıldı.

 

 

"800 KONTEYNERLİK DEPREM MAHALLESİ YAPIYORUZ"

  Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, “Yaklaşık bir senedir, 6 Şubat depreminden sonra kurma kararını aldığımız kurtarma ekibinin organizasyonunda artık meyveleri toplamaya başladık. Bir gönüllü ordumuz oldu. Şu anki sayımız 150 kişiden oluşuyor ve her türlü kaza, afet sonrasındaki müdahale kurslarında profesyonel eğitim alıyorlar itfaiye personeli tarafından. Bugün de buradaki tatbikatımızda bir trafik kazasında, bir deprem esnasında enkaz kaldırma, bir yangın esnasında yüksekten atlama, deprem enkazında kırıcı, kesici malzemelerin kullanılması, deprem molozunun kaldırılması gibi konularda eğitim alıyorlar.

Gönüllü sayımızı daha da arttıracağız. Burdur’da bir deprem mahallesi oluşturuyoruz. Şu anda 25 konteyner hazırlandı kendi atölyemiz bünyesinde. Hedefimiz 800 konteyner. İlk etapta 200 konteynerlik bir deprem mahallesi alanı hazırladık.” diyerek “Afet bölgesinde yaşıyoruz, her zaman afetlere hazır olmak zorundayız ve bunun hazırlığını da yapacağız.” dedi.

Hale Pak