Flaş Haber Yeni

BURDUR'A SU MÜJDESİ! BAŞKAN ERCENGİZ AÇIKLADI

BURDUR'A SU MÜJDESİ! BAŞKAN ERCENGİZ AÇIKLADI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 6 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılan yılın son meclis toplantısında tarihi verdi!

6 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılan yılın son meclis toplantısında arıtılmış yumuşak suyun 8 Aralık 2023 Cuma günü (yarın) musluklardan akmaya başlayacağını söyleyen Ercengiz, saniyede 160 litrelik kapasiteyle başlayan bu süreç, zaman içinde 320 litreye çıkarılarak şehre daha fazla arıtılmış su sağlanacağının da altını çizdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz açıklamasında; "“Bugün farklı bir gururu yaşıyoruz.  İçme suyu arıtma tesisimiz, geçtiğimiz akşam saatlerinden itibaren içme suyu arıtma yumuşatma tesisimize, terfi istasyonumuzdan su alımına başladık. Saniyede 160 litre ilk etapta, 320 litreyi de zaman içinde arıtarak, ikinci üniteyi de devreye sokarak, suyumuzun yerlerine bakılarak, saniyede 320 litre arınmış suyu, Burdur içme suyu depolarımızda indireceğiz. Herhalde birkaç gün içerisinde tabi paçaldan henüz sertliği bugün yumuşamayabilir ama cuma gününden itibaren yumuşak bir suyu burada kazanacağız. Bu bizim hakikaten gurur duyduğumuz en önemli altyapı sorunlarından biri saydığımız, vatandaşımızın da kendisine şehirde birçok problem çözüldükten sonra hâlâ çözülmesi gereken bir problem olarak gördüğü, önemli bir sorunu en azından nitelik açısından çözmüş bulunuyoruz fakat nicelik açısından suyumuzun arttırılması göl geçişi ilk etapta ardından dolayı içme suyu barajının yapılmasıyla çözüme ulaşacaktır. Buradan bu talebimizi ve buradan da bu ihtiyacımız bir kez dillendirilmiş olalım” ifadelerine yer verdi.

MELİSA ADINISEVER