Flaş Haber Yeni

BURDUR'A KUVVETLİ ŞEKİLDE GELİYOR! METEOROLOJİ DUYURDU

BURDUR'A KUVVETLİ ŞEKİLDE GELİYOR! METEOROLOJİ DUYURDU

Burdur’a Kuvvetli Yağış Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Zonguldak çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak.

Özellikle Burdur’da bu akşam yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile birlikte Isparta ve Burdur’da da yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Isparta ve Burdur’da yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağış sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Özellikle Burdur’da yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi risklere karşı hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.

DÜN BURDUR MERKEZ’DE ETKİLİ OLAN GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ AĞAÇLARI DEVİRDİ

Dün, hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Burdur'da, güneşli hava akşam saatlerinde yerini yağmura bırakmıştı. Sıcak ve bunaltıcı havayı kısa süreliğine unutturan yağış, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu. Merkez'de ise bazı noktalarda rüzgâr sebebiyle ağaçlar devrildi.

Melisa Adınısever