Flaş Haber Yeni

BURDUR ZİRAAT ODASI BAŞKANI KEMAL KUBİLAY: “İnşallah çiftçimize, köylümüze, hayvancımıza hayırlı olacak kim olursa olsun onun seçilmesini, onu desteklemesini istiyorum tüm delegelerden.”

BURDUR ZİRAAT ODASI BAŞKANI KEMAL KUBİLAY: “İnşallah çiftçimize,  köylümüze, hayvancımıza hayırlı olacak kim olursa olsun onun seçilmesini, onu desteklemesini istiyorum tüm delegelerden.”

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay: “Delege seçimlerimiz 18 Aralık 2022 Pazar günü yapılmıştı. Yapılan seçimlerde Burdur Merkez’de 35 mahalle, 51 Merkez köy, Kemer ve Çeltikçi ilçelerimiz ve bu 2 ilçeye bağlı köylerde toplam 104 delege seçildi. Burdur Ziraat Odası’na kayıtlı 30 bin üye 104 delegesini seçti. Seçilen delegeler 5  Şubat 2023 Pazar günü yeni yönetim kurulu ve meclisini belirleyecek. Malumunuz yarın yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında benimle beraber 3 başkan adayımız var. İnşallah çiftçimize,  köylümüze, hayvancımıza hayırlı olacak kim olursa olsun onun seçilmesini, onu desteklemesini istiyorum tüm delegelerden.”   dedi.

Burdur Ziraat Odası seçimli olağan genel kurul toplantısının saat 09.00’da başlayıp, 17.00’da sandıkların açılması ile sona ereceğini sözlerine ekleyen Başkan Kubilay: “Tabi İlçe  Seçim Kurulu görevlileri seçimlerde oy kullanacak 104 delegenin tamamının daha erken saatte oyunu kullandığı zaman sandıkları açabilecek. Oy pusulası renklerimizi belirledik. Kura yöntemi ile yeşil liste Kemal Kubilay, beyaz liste İbrahim Demir, Sarı liste de Salih Çakır olarak belirlendi.” açıklamasında bulundu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE 27 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞTIK

Geçen dönem seçimi kazandığında bir pandemi sürecine girdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kubilay; “ Allah bir daha  böyle bir dönemi yaşatmasın. andemi sürecinde de sokağa çıkma yasağıyla ilgili çiftliğine, hayvanına, bağına, bahçesine bakabilmek için Sayın Valimiz bize görev verdi. Çiftçilik belgesi olan çiftliğine, hayvanına veya işçi götürüp getirme konusunda. Aşağı yukarı 27 bin çiftçimize eriştik, hizmet verdik. Bunun yanında odamıza üye olmayan 2 bin 600 kişiyi de arazileri olup da bizim odamıza üye olmayan çiftçilerimizi de odamıza kaydettik fakat kaydettiğimiz ve hali hazırda üyemiz olan 27 bin aktif çiftçimizden bir tane şikayet gelmeden pandemi sürecini atlattık.” Sözlerine yer verdi.

PANDEMİDE GIDANIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI VURGUSU

ÜRETİCİNİN DESTEKLENMESİNİ İSTEDİ

Başkan Kubilay konuşmasının devamında; “Tabi bu pandemi sürecinde biz oda olarak çok sıkıntı yaşadık. Niye sıkıntı yaşadık? Üretim olmadan tüketim olmayacağını herkes gördü. Üretimin mutlaka olması lazım. Şimdi apartmanda oturan vatandaşımız ekmek yemese, peynirini almasa, sütü olmasa, bulguru olmasa mümkün değil yaşaması. Bunlar temel gıda ihtiyaçlarıdır. Dışarıda Mercedes taksisi olsun Mercedes taksisine binemedi. Gıda olmadan yaşamamız mümkün değil. Bunu vatandaşımız gördü. Ben hala şunu savunuyorum, üretim olmadan hiçbir zaman tüketim olmaz. Siz çok lüks bir fabrika yapsanız; peynir, tereyağı, kaşar vs. ineğimiz olmadan, süt olmadan bu fabrika neye yarar? Bunu gördük. Çiftçimiz tarla da buğdayını üretmese un fabrikası, makarna fabrikası neye yarar? Mutlaka ki üretim olması lazım. Üretimin olabilmesi için de çiftçinin girdi maliyetleri düşürülmesi lazım. Tabi akabinde bir enflasyon  işte gübredir, mazottur, yemdir, daha çok sayabileceğim kalemler zirai ilaçtır bunlara yüzde 300 ve 300 ün üzerinde de zamlar var. Çiftçimiz üretmek için uğraşsa da bu zamlarla kambur üzerine kambur geldi. Ekmede dikmede zorlandı. Mazotun pahalı olmasından dolayı bir sefer anca tarlasını sürebildi. Bunların bakanlığımızın hükümetimizin devletimizin çiftçimize mutlaka sahip çıkması lazım. Üretim olmadan tüketim olmaz. Geldiğimiz son zamanlarda süt konseyi toplanıyor, sütün fiyatını belirliyor ama serbest piyasada bugün 11, 12 liraya süt alınıp satılıyor. Çok aşırı derecede süt de azaldı. Bunun sebebi nedir? Sağım ineklerinin üretimden düşerek kesilmesi. Bunlar birbirini destekleyici unsur. Arzın olduğu yerde talep, talebin olduğu yerde arz. Bunlar olmadığı müddetçe mümkün değil. Nüfusumuz artıyor ama toprağımızda hiçbir artış yok. Toprak aynı ama nüfus artıyor. Binalar dikiliyor, apartmanlar dikiliyor, lüks villalar yapılıyor ama toprak küçülüyor, nüfus artıyor. Yani lüksün şatafatın değil üreticinin desteklenmesi lazım.” sözlerine yer verdi.

Mine Kaya – Halil İbrahim Kara