Flaş Haber Yeni

BURDUR YUKARI PAZAR ESNAFLARI SU KUYUSU AÇTIRDI

BURDUR YUKARI PAZAR ESNAFLARI SU KUYUSU AÇTIRDI

Burdur İHH, Afrika'da Su Kuyuları Açmaya Devam Ediyor

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği, suya erişimde sıkıntı yaşanan bölgelerde su kuyuları açmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Haziran ayında, Afrika'da üç farklı ülkede dört yeni su kuyusu açarak bölge halkının temiz suya ulaşımını kolaylaştırdı. Sağlıksız içme ve kullanma suyu nedeniyle ölümle sonuçlanan vakaların yaşandığı bölgelerde bu çalışmalar büyük önem taşıyor.

Son açılan su kuyusu, Çad’ın Gama şehrine 35 kilometre uzaklıktaki Damkourbe köyünde bulunuyor. Köyde yaşayan 520 kişi, temiz suya ulaşmak için 4,4 kilometre yürümek zorundayken, Burdur Yukarı Pazar Esnaflarının öncülüğünde açılan “BURDUR HAYIRDA YARIŞANLAR SU KUYUSU” sayesinde köy merkezine yakın bir yerden su temin etmeye başladılar.

Afrika ülkelerinde iç çatışmalar ve kalkınma sorunları, sosyal hayatı olumsuz etkiliyor ve susuzluk kıtadaki temel problemlerden biri olarak öne çıkıyor. Burdur İHH İnsani Yardım Derneği, Afrika kıtasında gerçekleştirdiği projeler ile bölge halkına destek oluyor. Açtığı su kuyuları sayesinde insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçlayan dernek, yeni su kuyuları açma çalışmalarına da devam ediyor.

Burdur İHH ayrıca, Afrika'da su kuyusu açmanın yanı sıra, ulaştığı bölgelerdeki yetim çocuklara Yetim Sponsorluk Sistemi ile destek sağlıyor. İHH ekipleri, su kuyularını genellikle kırsal bölgelerde, susuzluk yaşanan veya sağlıklı içme suyunun bulunmadığı yerlerde açıyor. Açılan kuyulardan çıkan su, gerekli tüm sağlık taramalarından geçirildikten sonra halkın kullanımına sunuluyor.

Bir su kuyusu açtırmanın bedeli 3.000 Euro olarak belirlenmiş durumda ve bağışçılar, yapımı devam eden kuyulara istedikleri miktarda destek sağlayabiliyorlar. Bu projeler sayesinde, Afrika'daki pek çok köy, temiz ve sağlıklı suya kavuşarak yaşam koşullarını iyileştiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

Melisa Adınısever