Flaş Haber Yeni

BURDUR YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

BURDUR YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Tüm sınıflar düzeyinde 423 bin 544 ders kitabı öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak olup 9 Eylül tarihinde ders kitaplarımız öğrencilerimizin sıralarının üzerinde hazır olacaktır.” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. Burdur’da 2024-2025 eğitim öğretim yılında il genelinde 25 bağımsız anaokulu ve okul bünyesinde bulunan anasınıflarında 4 bin 236 öğrenci, 85 İlkokulda 13 bin 448 öğrenci, 78 ortaokulda 12 bin 410 öğrenci, 56 lisede 10 bin 385 öğrenci olmak üzere 244 okulda toplam 40 bin 479 öğrenci 4 bin 21 öğretmen, 384 idareci ders başı yapacak.

423 BİN 544 KİTAP DAĞITILDI

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Burdur’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ücretsiz taşıma kapsamına alınan öğrenci sayısı 4 bin 744 olup, 4 bin 255 öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmeti verilmektedir. 2024-2025 Eğitim öğretim yılında tüm sınıflar düzeyinde 423.544 ders kitabı  öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak olup 9 Eylül tarihinde ders kitaplarımız öğrencilerimizin sıralarının üzerinde hazır olacaktır.” dedi.

Milletvekili Korkmaz: “Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bu eğitim öğretim yılında Anasınıfı İlkokulu 1. Sınıflar, 5. Sınıflar ve 9. Sınıflarda uygulamaya başlanacaktır.” sözlerine yer verdi.

YENİ AÇILACAK OKULLAR

Ak Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz:

2024-2025 tim öğretim yılında yeni açılacak eğitim kurumlar, yapımı devam eden okulları ile yapımına başlanılacak şu şekilde açıkladı:

BU YIL EĞİTİME AÇILACAK OKULLAR

1- Merkez 24 Derslikli Kayışzade  Hafız Osman Ortaokulunun

2- Merkez 16 Derslikli Türk Hava Kurumu Ortaokulunun

3-  Bucak İlçemizde 6 derslikli TOBB Anaokulunun

4- Bucak Rehberlik Araştırma Merkezinin

5- Karamanlı İlçemizdeki 6 derslikli Anaokulunun inşaatları tamamlanarak gerekli donatımları yapıldı ve  yeni eğitim öğretime hazır hale getirildi.

DEVAM EDEN EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ;

1- Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi

2- Bağlar Mahallesinde 16 Derslikli Vali Dr. Süleyman Oğuz İlkokulu

3- Bağlar Mahallesi 4 Derslikli Bağlar Anaokulu

4- Merkez 6 Derslikli Anaokulu

5- Bucak 4 Derslikli  Yunus Emre Anaokulu

6- Karamanlı 8 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu

İHALE ONAYI ALINAN ve İHALE İŞLEMLERİNE BAŞLANILAN DEVLET YATIRIMLARIMIZ

1- Merkez 16 Derslikli İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İhalesi yapıldı.)

2- Bucak Anadolu Lisesi 24 Derslikli. (İhalesi yapıldı)

3- Merkez 200  Yataklı Öğrenci Pansiyonu. (İhalesi Yapıldı)

4- Merkez 16 Derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu (İhalesi yapıldı.)

5- Merkez 8 Derslikli Spor Lisesi. (9 Eylülde ihalesi yapılacak)

6- Merkez 12 Derslikli Güzel Sanatlar Lisesi + 100 Kişilik Öğrenci Pansiyonu + 360 Kişilik Konser Salonu (Proje Revize İhalesi Yapıldı.)

7- Yeşilova İlçesi 8 derslikli Çok Programlı Anadolu Lisesi (Proje Revize İhalesi Yapıldı.)

8- Gölhisar İlçesi 16 Derslikli İmam Hatip Lisesi ve 100 kişilik öğrenci Pansiyonu (Proje Revize İhalesi yapılacak)

YAPIMINA BAŞLANİLACAK TEMEL EĞİTİM YATIRIMLARI

1- Merkez Özboyacı İlkokulu (24 Derslikli)

2- Merkez Gökçebağ İlk/Ortaokulu (8 Derslikli)

3- Bucak Oğuzhan İlkokulu  (16 Derslikli)

4- Gölhisar Cumhuriyet Ortaokulu (16 Derslikli)

5- Ağlasun Yunus Emre Ortaokulu (8 Derslikli) okullarımızın en kısa sürede yapımlarına başlanacaktır.

MİLLETVEKİLİ ADEM KORKMAZ’IN MESAJI

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı dolatışı yayınladığı mesajında şunları kaydetti:  “Sevgili öğrenciler, değerli öğretmenler ve kıymetli veliler, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, heyecan ve umutla dolu bir döneme adım atıyoruz. Eğitim, bireylerin sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal becerilerle de donanmasını sağlar. Bu yıl, birlikte başarılı olma yolunda atılacak her adım, büyük bir öneme sahip olacak.

Öğrencilerimiz için bu yıl, bilgi ve becerilerini geliştirmek, hedeflerine ulaşmak ve yeni deneyimler kazanmak adına bir fırsat sunuyor. Her birinizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için elinizden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tam. Unutmayın, başarının anahtarı, azim ve düzenli çalışmadadır.

Değerli öğretmenlerimiz, sizlerin özverili çalışmaları ve rehberliği, öğrencilerimizin geleceğini şekillendiriyor. Her birinizin bilgi birikimi ve deneyimi, öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almasını sağlıyor. Yeni öğretim yılında da aynı özveri ve tutku ile görevlerinizi yerine getireceğinize inanıyoruz.

Kıymetli veliler, çocuklarınızın eğitim yolculuğunda sizlerin desteği ve işbirliği büyük önem taşıyor. Onların başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olarak, işbirliği içinde hareket etmek, güçlü bir eğitim desteği sunmak adına bu yıl da yanımızda olmanız, bizleri daha da motive edecektir.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimize taptaze bir başlangıç ve heyecan verici fırsatlar sunuyor. Hep birlikte, el birliğiyle bu yılı başarılı ve verimli bir şekilde geçirmeyi diliyoruz. Eğitim yolunda atılacak her adım, büyük başarıların kapılarını aralayacaktır. Başarılarla dolu, sağlıklı ve keyifli bir  eğitim-öğretim yılı geçirmemizi temenni ederim.”

Halil İbrahim Kara